DVSC

2023.08.08. 20:00

Szoboszlai Zsolt: Nem lepne meg, ha a DVSC továbbjutna az osztrák Fradi ellen

A szakember szerint szemmel látható a fejlődés a debreceni csapaton.

Orosz Krisztofer

Forrás: Napló-archív/Kiss Annamarie

Még egy hét sem telt el azóta, hogy a DVSC továbbjutott az örmény Alashkert ellen az Európa Konferencia-Ligában, csütörtökön újabb erőpróba előtt áll Szrdjan Blagojevics együttese. A Loki a Rapid Wien vendége lesz Bécsben a selejtezősorozat harmadik körének első felvonásán. Előreláthatólag rengeteg Vasutas-szimpatizáns fog útra kelni Dzsudzsák Balázsék miatt, hogy kiszurkoljanak egy remek eredményt. A piros-fehéreknek minden esélyük megvan arra, hogy olyan mérkőzést játszanak, ami bizakodásra adhat okot a jövő heti cívisvárosi visszavágóra. 

Forrás: Napló-archív

Meg lehet csinálni 

A magyar futball egyik legnagyobb reménysége, Szoboszlai Dominik évekig a Red Bull Salzburg utánpótláscsapataiban pallérozódott, s ahogy az lenni szokott, minden lépcsőfokot végigjárt azért, hogy ott tartson, ahol most van. A Liverpool játékosa előbb a Lieferingben - a Salzburg második csapata - nyújtott remek teljesítményt, amelynek köszönhetően felkerült az akkor Marco Rose vezette első csapathoz. A válogatott csapatkapitánya nem okozott csalódást, hamar alapember lett, s 2021-ben a német Red Bull Leipzighez igazolt, ahonnan két esztendő elteltével a Liverpool 75 millió euróért szerződtette.

A magyar sztárfutballista édesapja rengeteget foglalkozott Dominikkal, s sokat látott az osztrák utánpótlásképzésből, majd később a felnőtt ligából is. A Haon csapatának sikerült utolérnie a labdarúgó édesapját, Szoboszlai Zsoltot, aki pozitív kilátásokkal nyilatkozott a DVSC soron következő párharcáról. – Nagyon komoly erőfelmérő előtt áll a Loki, azt pedig tudni kell, hogy gyakorlatilag az osztrák Fradival játszanak majd. Szerintem az ő bajnokságuk erősebb, mint a magyar. Azt is mondhatnám, hogy kiegyensúlyozottabb. 

Több olyan együttes is van, akik megpróbálják megfogni a Salzburgot, bár nem szokott nekik sikerülni. Magyarországon ilyen csapatból kevesebb van, aki mondjuk fel tudná venni a Ferencvárossal a harcot, akár költségvetésben, vagy játékoskeretben.

– Nincs lehetetlen feladat előtt a cívisvárosi alakulat, főleg annak tekintetében, ahogyan játszottak tavaly, s ahogy kezdték az idei szezont. 

Bőven benne van, hogy a piros-fehérek fognak továbbjutni a párharcból. Tényleg az FTC-vel lehet összehasonlítani a Rapidot, hasonló a közönség és a stadion is, szinte mindenben egyeznek. Anno nagyon agresszív csapat benyomását keltették bennem, rengeteg külföldi játszik náluk. Ha nem is pontosan légiósok, hiszen osztrák állampolgárok, de átvették azt a mentalitást, ami jellemzi az ottani csapatokat.

– Kemény lesz, de bízom a DVSC sikerében – fogalmazott Szoboszlai Dominik édesapja. 

szoboszlai-zsolt-haon-sport-szoboszlai-dominik-debrecen4
Szoboszlai Dominik
Forrás: NS-archív

A Rapid Wien–DVSC Európa Konferencia-Liga-selejtezőmeccset csütörtökön 21 órától rendezik az Allianz Stadionban. A hétfői sorsolás után pedig már azt is tudni lehet, hogy a párharc továbbjutója az olasz Fiorentina ellen mérkőzik majd meg a sorozat playoffkörében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában