Salakmotor

2023.08.16. 14:31

Papp László: A szurkolók nagy fanatizmust mutatnak a salakmotor iránt

Tavaly mintegy négyezren voltak az eseményen, idén még nagyobb lehet ez a szám.

Orosz Krisztofer

Balról jobbra: Szabó Péter, Papp László és Baráth Norbert

Forrás: Kiss Annamarie

A hagyományokhoz híven idén is lesz Debrecen Nagydíj a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A 48. Nagydíjat augusztus 20-án rendezik 16 órakor. A cívisváros neve már-már egybefonódik a salakmotorral, egész Európában népszerű a hajdúsági pálya. A szervezők szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a megmérettetés részleteiről. 

Nemzetközi klasszisok 

A Speedwolf ügyvezetője, Baráth Norbert köszöntötte a megjelenteket és elmondta, rengetegen érkeznek a vármegye határon kívülről, s a pálya előkészítése is már javában zajlik. – A verseny nem csupán Debrecen és Magyar viszonylatban nagy esemény, hanem nemzetközileg is. Az elmúlt 5 év munkájának köszönhető a siker, nem volt nehéz meghívni a résztvevőket, hiszen ők is nagyon szerettek volna jönni. 

Húsz alapfutam és két elődöntő alapján derül ki a döntő mezőnye. Lesz meglepetésfutam, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor fog versenyezni, annyit elárulhatok, hogy ilyen még nem volt.

Nem csoda, hogy érdekli a fanatikusokat a verseny, hiszen rengeteg nemzetközi klasszis érkezik Debrecenbe. Remek a kapcsolatunk a városvezetéssel, ez is fontos összetevője a sikernek – fogalmazott. 

papp-laszlo-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-salakmotor
Forrás: Kiss Annamarie

Komoly tradíciók 

A cívisváros országszerte ismert arról, hogy milyen komoly kultúrája van a sportnak a város életében. Elég, ha csak a labdarúgást vagy a kézilabdát említeni, de immár egyre nagyobb tér jut az autósportoknak is. Debrecen városát a polgármester, Papp László képviselte a sajtóeseményen, aki hangsúlyozta a technikai sportok fontosságát. – Ha egy versenyt ennyi éven keresztül sikerül fenntartani, akkor teljesen egyértelmű, hogy érdekli az embereket. 

A tavalyi nagydíjon több mint négyezren voltak kint, s nem kizárt, hogy idén még magasabb létszám lesz.

A legfontosabbak támogatók a szurkolók, akik nagy fanatizmust mutatnak a salakmotor iránt. Amikor a Debrecen nagydíj elindult, teljesen más volt a város profilja, mégis gyökeret tudott ereszteni városunkban –nyilatkozta a városvezető. 

papp-laszlo-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-salakmotor
Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen polgármestere továbbá elmondta, kiemelt szerepet szánnak a technikai sportoknak a város életében, s jól látható a tendencia, miszerint egyre népszerűbb is a sportág. A politikus végezetül arról számolt be, hogy a salakmotort tekintve infrastruktúrálisan is remek helyzetben van a cívisváros.

 

A startlista: 

1. Celina Liebmann (Németország) 

2. Magosi Norbert (Magyarország) 

3. Antonio Lindback (Svédország) 

4. Jakub Valkovic (Szlovákia) 

5. Vadim Tarasenko (Lengyelország) 

6. Kovács Roland (Magyarország) 

7. Antti Vuolas (Finnország) 

8. Petr Chlupac (Csehország) 

9. Timo Lahti (Finnország) 

10. Viktor Trofimov (Lengyelország) 

11. Marko Levishyn (Ukrajna) 

12. Fraser Bowes (Ausztrália) 

13. Niels Kristian Iversen (Dánia) 

14. Nick Skorja (Szlovénia) 

15. Jakub Jamróg (Lengyelország) 

16. Jonas Seifert-Salk (Dánia) 

Tartalék: 

17. Füzesi Richárd (Magyarország)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában