Debreceni Egyetem

2023.08.05. 11:56

Edzőmeccsen verték a Kassát a DEAC kézisei

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidő derekán már tízzel vezetett.

Haon.hu

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdázói péntek este a szlovák élvonalban edződő Kassa otthonában játszottak felkészülési meccset. Előzetesen nem várt könnyű találkozó Mándi Norbert legénységére, mivel a hazaiaknál több olyan játékos akadt, aki korábban az NB I.-ben vagy a Bundesligában szerepelt. A DEAC-nál a nyári érkezők közül Karnok Donát, Kerezsi Ádám, Tóth Máté és Rusznák Patrik is pályára lépett, számolt be a klubhonlap.

Az összecsapás első gólját Pethő Ákos szerezte, majd nem sokkal később István Péter lövését sem tudta védeni a kassai kapus. Az első félidő úgy alakult, ahogy a debreceniek remélték, ugyanis végig ők vezettek. A szünet előtti időszakot megnyomták, ennek köszönhetően a pihenő során 12-17 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben sem változott a játék képe, folyamatosan duzzadt a DEAC fórja, a 47. percben már tízzel mentünk (20-30). A lefújásig a Kassa kicsit faragott a hátrányán, ettől függetlenül az egyetemisták győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

– Ebben az összeállításban ez volt az első felkészülési mérkőzésünk, ennek ellenére nagyon jól kézilabdáztunk. Örülök, hogy amiket az edzéseken gyakoroltunk, azokat alkalmaztuk az összecsapáson. A játék minden elemében voltak szép megoldásaink, de az út elején járunk. Dolgozunk tovább, mivel a munka nagy része még előttünk áll – összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

Mándi Norbert tanítványai a jövő héten kétszer csapnak össze az OTP Bank-Pick Szeged U21-es gárdájával.

A tények

Felkészülési mérkőzés

Kassa-DEAC 27-33 (12-17)

A DEAC összeállítása: Boros 1, Maródi – Karnok, Kiss R. 5, Nagy-Menyhárt, Pethő 2, Kerezsi 2, Szolnoki 3, Illés 2, Kiss A. 1, Bakó 1, Tóth M. 3, Rusznák 2, Kathi 1, Fülöp 3, Hornyák 2, István 5. Vezetőedző: Mándi Norbert.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában