Atlétika

2023.07.15. 20:49

A hetedik helyen zárta az U23-as atlétikai Eb-t Török Gergely

Haon.hu

Török Gergely előkelő helyen zárt

Forrás: KM-archív

Tíz ország 14 magasugrója versengett szombat délután a végső győzelemért Espooban a Leppävaara Stadionban, a finnországi U23-as atlétikai Európa-bajnokságon. A mezőnyben két magyarért szoríthattunk, Guth Mátyás mellett a DSI Debrecen újdonsült magyar bajnokáért, Török Gergelyért – olvasható a klub honlapján.

Az egyéni legjobb eredményeket nézve a debreceni kiválóságnál hatan ugrottak jobbat, míg az osztrák Lionel Afan Strasser szintén 220 centivel rendelkezett. Az idei szezonban viszont csak négyen jutottak magasabbra, mint Török, így bizakodtunk, az Eb-t is előkelő helyen zárja Magyar Zoltán tanítványa.

Gergelynek a 205 centis kezdőmagasság nem okozott gondot, viszont a 210-re tett lécet első kísérletre leverte, másodikra viszont sikeresen átvitte. Következett a 215, amely magasságot szintén másodjára abszolválta, mely után már csak nyolcan maradtak versenyben. A 2 méter 19 centi volt Török számára a végállomás, így a 7. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában