DVSC Schaeffler

2023.07.29. 11:36

Új szakember a Loki kéziseinél, megnéztük a közös munkát – fotókkal

Sebestyén Örs futballistaként kezdte pályáját, de már évek óta kézilabdásokkal dolgozik.

Bakos Attila

Sebestyén Örs irányítja a Loki kéziseinek fizikai felkészülését | Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC Schaeffler női kézisei a 2022-2023-as évadban a Magyar Kupában és a bajnokságban is bronzérmet szereztek. A lányok az idény zárultával néhány hetet jól megérdemelt pihenéssel töltötték, bár akadtak, akiknek a válogatottaknál is voltak még elfoglaltságaik. A rajtra való felkészülés azonban nemrég elkezdődött a gárdánál, már nagy erőkkel dolgoznak azon a játékosok, hogy legalább olyan sikeres legyen az előttük álló szezon, mint amilyen a korábbi is volt.

A debreceni kézisekre még nehezebb feladatok várnak, mint tavaly, hiszen – amint arról már többször is beszámoltunk portálunkon is – a Vasutas a Bajnokok Ligájában indul. A női NB I. és a Magyar Kupa találkozói mellett tehát legalább 14 BL-csoportmeccset is játszik az együttes, amennyiben pedig a 8 csapatos csoportban sikerül legalább a hatodik helyet megcsípni, még jöhet a folytatás is. Izgalmas, de kifejezetten nehéz időszak vár a Lokira, és azt, hogy minél jobban bírják a lányok a terhelést, most lehet megalapozni. Ebben lesz a gárda segítségére az újonnan érkező erőnléti edző, Sebestyén Örs, akit pénteken délelőtt jelentett be a klub.

Portálunk meglátogatta a DVSC Schaefflert egyik edzésén a Hódosban, amely során alkalmunk nyílt a babát váró Suba Emesét váltó szakemberrel beszélgetni. – Két évet dolgoztam a NEKA csapatánál, onnan ismertem Emesét, akivel jó viszonyt ápolunk. Ő ajánlott engem a Lokihoz a saját helyére – árulta el.

A tréner eredetileg labdarúgóként kezdte pályafutását, időközben a Testnevelési Egyetemre járt, amely együttműködésben van a NEKA-val, így hallott arról, hogy erőnléti edzőt keresnek az együttesnél. – Megpályáztam a pozíciót, szerencsére engem választottak, és így csöppentem bele a kézilabda világába.

A csapatsportok egyébként sem álltak tőlem távol, nyilván a kézit kellett egy kicsit tanulnom, de ma már azt mondhatom, hogy jó barátságot kötöttünk

– tette hozzá mosolyogva. 

Fontos a regeneráció

Ahogy már említettük, hatalmas feladatok és igen sűrű program vár a Lokira, szinte folyamatosan heti két mérkőzésen szerepelnek majd a játékosok. – Nagyon nehéz egy ilyen periódus, főleg úgy, hogy Bajnokok Ligája- és magyar bajnoki találkozók váltják egymást, tehát abszolút kiélezett összecsapásokra lehet számítani folyamatosan. Eddig is igyekeztem nagyobb hangsúlyt fektetni az izomtömeg növelésére és az állóképesség javítására. Ez utóbbi nagyban elősegítheti majd az idény közbeni a regenerációt, ezért is kiemelten fontos. Jelenleg a maximális izomerő fejlesztése van terítéken, nagyobb súlyokkal dolgozunk.

Később áttérünk a sebesség alapú munkára, amellyel a minél nagyobb robbanékonyságot igyekszünk elérni. Természetesen próbálunk a lehető legjobban felkészülni az idényre, de ez egy olyan terhelés lesz, amire 100 százalékosan nem lehet

– jegyezte meg.

A szakember úgy fogalmazott, a szezon során a két meccses hetek leginkább a túlélésről és a szinten tartásról fognak szólni. – A regenerálódási képesség a legfontosabb ezekben az időszakokban. Ennek a fejlesztésére igazán bevett receptek nincsenek, mindig a csapatra és az egyénekre kell szabni. Az biztos, hogy sok tesztet végzünk majd el annak érdekében, hogy megpróbáljuk minél frissebben tartani a játékosainkat – fogalmazott.

Sebestyén Örs nemrég érkezett Debrecenbe, amely, mint kiderült, nem teljesen ismeretlen a fiatal tréner számára, hiszen a nagyszülei kötődnek a városhoz, ahol korábban már többször is járt. A szakember végezetül elmondta, hogy remekül tudnak együtt dolgozni a lányokkal, akik – ahogy fogalmazott – legtöbbször elfogadják a tanácsait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában