Tenisz

2023.07.03. 07:04

Wimbledon: mégis főtáblás a szoboszlói teniszező, hétfőn már meccse is lesz

Többen is visszaléptek, megnyílt az út Marozsán Fábián előtt.

Marozsán Fábián

Forrás: MW-archív

Fotó: Flajsz Péter

Marozsán Fábián szerencsés vesztesként feljutott a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára, írja az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világranglistán 95. játékos hétfőn kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-verseny elitmezőnyében, ellenfele a belga David Goffin (123.) lesz.

A 23 éves Marozsán volt a selejtező legmagasabb kiemeltje, akinek nem sikerült a legjobb 128 közé jutnia, és a szerencsés vesztesek pénteki sorsolásánál csak a negyedik helyre került. A főtáblán Jean-Lennard Struff és Gael Monfils korábban visszalépett, és mivel a tavaly döntős ausztrál Nick Kyrgios és a szerb Filip Krajinovic is hasonlóan döntött vasárnap, megnyílt az út a többi várakozó előtt is.

Marozsán a selejtező első fordulójában az ukrán Olekszij Krutih, a második körben a svéd Elias Ymer ellen nyert, a harmadik fordulóban viszont öt játszmában kikapott a német Maximilian Marterertől.

A Hajdúszoboszló SE sportolója hétfőn a 2-es pálya második mérkőzésén lép pályára Goffin ellen, magyar idő szerint 14 óra körül.

Marozsán mellett még négy magyar szerepel a wimbledoni főtáblán Fucsovics Márton, Udvardy Panna, Bondár Anna és Gálfi Dalma személyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában