Kosárlabda

2023.07.15. 20:24

Látványos nyitóünnepséggel vette kezdetét a kosaras Eb – fotókkal, videóval

Mosolygós és sikerre éhes kosarasok lepték el szombaton este a Debreceni Egyetem Főépülete előtti teret, ahol hivatalosan is megnyitották a 3x3-as kontinenstornát.

Szabó Dóra

A Face Team látványos bemutatóval rukkolt elő

Fotó: KISS ANNAMARIE

Látványos nyitóünnepséggel vette kezdetét szombat este a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság a Debreceni Egyetem (DE) Főépülete előtt. Még fél hét körül is 29 fokot mutatott a hőmérő, ám a meleg senkit sem zavart, sok mosolygós arcú érdeklődő látogatott ki az Egyetem térre, ahol a résztvevő egyetemek táblái mögött felsorakozva bevonultak a főszereplők, érthető módon a Debreceni Egyetem csapatai kapták a legnagyobb ovációt.

3x3 kosárlabda Debreceni Egyetem
Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának négytagú formációja eljátszotta a Himnuszt, majd következett Pető Károly, a DE rektorhelyettesének beszéde, aki örömét fejezte ki, hogy Debrecenben rendezhetik meg az Eb-t, és jó versenyzést kívánt a résztvevőknek. Ilan Kowalsky, az Európai Egyetemi Sportszövetség képviselője is szólt a közönséghez, majd pedig Balogh László, a DESKI igazgatója és a szervezőbizottság elnöke megnyitotta a versenyt. 

A sportolói eskü sem maradhatott el, a DE csapatának tagja, Neuwirth Bence mondta el fogadalmat. Majd felhangzott a Gaudeaumus Igitur. A Piruett Tánc Stúdió előadása is alkalomhoz illő volt, a lányok 3x3 feliratú pólókban, kosárlabdákkal adták elő látványos táncukat, amely a játékosok tetszését is kivívta. A Face Team társasága is olyan produkciót mutatott be, hogy mindenki álla leesett, a srácok akrobatikus elemekkel tarkított, profi kosaras előadását bármeddig elnézte volna az ember.

– A megnyitó illett a rendezvény nívójához, látványos elemeket tartalmazott. Minden adott ahhoz, hogy jó meccseket játsnk, a környezet gyönyörű, a csapatunk is remek és motivált, a nagy meleg ellenére próbálunk majd helytállni. Úgy gondolom, inkább este lesz több néző, bízom benne, sokan kijönnek majd. A sorsolás is megvolt, erős csapatok vannak, de próbáljuk majd kiélvezni a hazai pálya előnyét – mondta el érdeklődésünkre Neuwirth Bence, a DE férfi csapatának tagja. 

Indul a banzáj

A szombati sorsoláson a férfiakat három hatos, a nőket két ötös és egy hatos csoportba osztották be. A debreceni hölgyek a spanyol, a francia, a török és a miskolci egyetemmel kerültek össze, míg Erdei Ádám csapata a szlovénokkal, az osztrákokkal, a törökökkel, a horvátokkal és a norvégokkal küzd majd meg.

Vasárnap 9 órakor elhangzik az első sípszó, a cívisvárosi urak a University of Ljubljana ellen kezdenek, majd 16.25-től a Norwegian School of Economics gárdájával csapnak össze, 20.10-től pedig következik a University of Vienna. A fiúk négyese Erdei Ádám irányítása mellett a Neuwirth Bence, Horváth Botond, Gáspár Mátyás, Várbíró Gergő összetételű együttessel száll harcba a minél előkelőbb helyezésekért.

A Debreceni Egyetem női csapata Vasas Orsolya edző vezetésével a Mezei Dóra, Mondl Petra, Kovács Rebeka Anna, Baczuk Virág összeállításban készül a kontinenstornára, a hölgyek 19.20-tól a University of Western Brittany csapatával mérkőznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában