Labdarúgás

2023.06.16. 14:57

Most kivételesen nem a magyaroknak szurkol Plexi

A Loki egykori hálóőre, Vukasin Polekszics szerint kemény csatát vív majd Magyarország a montenegróiak ellen.

A Loki korábbi kapusa, Vukasin Polekszics kiélezett meccset vár

Forrás: NS-archív

Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést vív szombaton 18 órától a magyar labdarúgó-válogatott Montenegró ellen Podgoricában. A 2008 és 2014 között a DVSC-ben légióskodó montenegrói Vukasin Polekszics szerint ötven-ötven százalék az esélye a két válogatottnak a győzelemre.

– Mindkét csapatnak kulcsfontosságú a mérkőzés, nem várható szórakoztató foci, eredménycentrikus felfogásban léphetnek pályára a felek – mondta el a Nemzeti Sportnak a korábbi válogatott kapus. – Kiélezett meccsre számítok, megelőlegezem, kemény csata lesz. Minden montenegrói mérkőzésen paprikás a hangulat, néha túlzottan is, a legutóbbi, Szerbia elleni Eb-selejtező balhéja miatt a lelátó egy részét nem is nyithatják meg szombaton. Ettől függetlenül csaknem tízezer néző várható, s ilyen létszámú szurkolósereg olyan hangulatot teremt, mintha másutt negyven-ötven ezren lennének a stadionban. 

Magam sem találom az okát, de különleges a Gradszki Stadion atmoszférája. Kilencven perc intenzív szurkolásra készülhet a magyar válogatott, s olyan miliőre, amilyenben bármelyik ország csapatának nehéz játszania. A szerbektől elszenvedett vereség után roppant fontos ez az összecsapás Montenegrónak, győzelmi kényszer nyomja, ezért bátor támadójátékot várok tőle, hiszen ki ellen és mikor akarna pontokat szerezni, ha nem a közvetlen vetélytárs ellen?! Amióta Miodrag Radulovics a kapitány, próbál látványosabban futballozni az együttes, de a játék nem feltétlenül párosul eredményességgel. Nekem tetszik a munkája, a labdarúgók szeretik, jó közösséget alkotnak. Sztefan Szavics és Sztevan Jovetics személyében két klasszisa van a csapatnak, s érdemes figyelni Nikola Krsztovicsra, a DAC támadójára, aki ragyogó idényen van túl, képességei alapján a top öt bajnokság egyikébe is eljuthat – úgy tudom, sok ajánlata van. Az NB I-ből válogatott kerettagok, mint Sztefan Loncsar és Driton Camaj is ügyesek, jó erőkből állunk.

Masszív Montenegróra számíthatnak, bár Adam Marusics hiánya érzékeny veszteség. A Lazio játékosa a jobb, illetve a bal szélen is jó teljesítményre képes, kiválásával gyengült a válogatott, de biztos vagyok benne, lesz, aki pótolja. Ugyanakkor jó kérdés, mi Magyarország gyenge pontja, ezt egyelőre nem látom. Ütőképes csapat Marco Rossié, kíváncsian várom, mire megy egymással a két együttes. Minden meccsen ott vagyok a Puskás Arénában, drukkolok a magyaroknak, játsszanak bárki ellen – kivéve persze, ha Montenegróval! – fogalmazott Vukasin Polekszics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában