Kosárlabda

2023.06.25. 07:52

Most kezdődik csak a vébé számukra!

A debreceni Ságodi Róbert szeretné kiélvezni, hogy hazai pályán pattogtathatnak.

Ságodi Róbert (jobbra), a debreceniek egyik reménysége 5 pontot szerzett a koreaiak ellen

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, nagyszerű 85–59-es győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott a debreceni rendezésű U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság nyitónapján szombaton. 

 

A mérkőzésen végig vezető magyar fiatalokat nem véletlenül tapsolta állva a Főnix Aréna publikuma az utolsó percben, teljesen megérdemelten nyertek a mieink.

 

Az együttesnek három, a DEAC Kosárlabda Akadémián pallérozódó kosaras – Hegedűs Brúnó, Várszegi Ádám és Ságodi Róbert – is tagja volt, utóbbi 5 ponttal segítette a piros mezeseket a sikerhez.

Semlegesítették az erősségeiket

– A vébé előtt csak reménykedni tudtunk benne, hogy ilyen jól sikerül majd az első meccs, büszke vagyok az egész csapatra – hangsúlyozta a Haonnak a 19 éves kosaras. –Taktikailag és technikailag is rendben voltunk, a koreaiak kellemetlen zónája ellen meg tudtuk valósítani, amit kért tőlünk a szakmai stáb , és szerintem elég jól tudtuk őket limitálni abban, amiben erősek, azaz a tranzíciókban és a kinti dobásokban. 

Hazai pályán vagyunk, szeretnénk a fantasztikus debreceni közönség előtt minél jobban játszani, és a lehető legtöbb győzelmet begyűjteni, de tudjuk, hogy a következő két csoportmeccs ennél sokkal nehezebb lesz.

 Most kezdődik csak igazán a világbajnokság – nyilatkozta Ságodi Róbert.

Jöttek a dobások

Váradi Kornél szövetségi edző nagyot fújva, de mosolyogva fogadta a gratulációkat a lefújás után. – A torna előtt az volt a célunk, hogy felvegyük a ritmust, és jó mérkőzéseket játszunk, véleményem szerint, ez most minden tekintetben sikerült. Végig fókuszáltak voltunk, jöttek a dobások, követtük a taktikai tervet, és a srácok mindent megtettek. Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatomnak, valamint a stábomnak! Vasárnap egy újabb meccs vár ránk, szeretnénk az argentinok ellen is jól szerepelni. 

Egyből megkezdjük a rehabilitációt, és este már videózunk a dél-amerikaiakból.

 Ez egy kemény menet, de ilyen egy világbajnokság. Nem sokszor vagyunk vébén, igyekszünk kiélvezni minden pillanatát – ecsetelte a 35 esztendős szakember.

Ahogy a Váradi Kornél is utalt rá, pihenésre nem nagyon van idő: folytatás vasárnap 17.30-tól az első körben a törököktől 79–67-es vereséget szenvedett Argentína ellen, ugyancsak a Főnix Arénában.

Azok, akik nem tudnak kilátogatni a találkozóra, az M4 Sport+ televízió közvetítésén keresztül követhetik majd az eseményeket. 

Érdekesség, hogy a torna favoritjaként számon tartott Amerikai Egyesült Államok válogatottja már szombaton letette névjegyét, hiszen a B csoport nyitófordulójában 136 pontig jutott Madagaszkár legjobbjai ellen, melyre az U19-es világbajnokságok 44 éves történelmében még nem volt példa.

 

MSZ

A vasárnapi program:

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok:
12.00: Egyiptom–Japán
14.30: Spanyolország–Franciaország
17.00: Törökország–Dél-Korea
19.30: Madagaszkár–Libanon

Főnix Aréna:
12.30: Brazília–Szerbia
15.00: Kína–Kanada
17.30: Magyarország–Argentína
20.00: Szlovénia–USA

FIBA U19 világbajnokság csoportkör, 1. nap:
Libanon–Szlovénia 58–74
USA–Madagaszkár 136–69
Szerbia–Egyiptom 74–59
Japán–Brazília 73–94
Argentína–Törökország 69–79
Dél–Korea–Magyarország 59–85
Franciaország–Kína 83–63
Kanada–Spanyolország 56–80

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában