Mennyei megyei

2023.06.09. 11:54

Életük legfontosabb meccse előtt a monostorpályiak

Bereczky Bence csapata egy találkozóra van a harmadosztálytól.

Forrás: Napló-archív

A 2022-2023-as Hajdú-Bihar megyei I. osztály bajnoka az NB III.-ba való feljutásért küzd a borsodi bajnok Cigánd SE ellen.  Múlt héten vasárnap a Monostorpályi együttese 2-1-re felülmúlta a Cigánd csapatát, így előnyből várhatja a visszavágót a hajdúsági gárda. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy életük legfontosabb mérkőzése előtt állnak Bíró Péterék, akik, ha nem kapnak ki, biztosan kvalifikálják magukat a harmadosztályba. A monostoriak fiatal trénere, Bereczky Bence a Haonnak nyilatkozott a sorsdöntő összecsapásról. – Futballünnep volt múlt héten, rengetegen kint voltak a meccsen. Kicsit talán meg is ijedtünk, a Cigánd meg is szerezte a vezetést. 

A mentális erőnket mutatta, hogy hamar egyenlítettünk, s irányítottuk a találkozót. 

A vendégek kapusa remek napot fogott ki. Noha előre aláírtam volna az eredményt, most azt mondom, talán több volt benne. 

Akár nagyobb előnnyel is várhatnánk a visszavágót, ami egy teljesen más párharc lesz. Sok következtetést nem tudtam levonni, nekünk klasszikus megyei pályánk van, a Cigánd nem is nagyon vállalta fel a futballt, de otthon biztos vagyok benne, hogy másképp lesz. Nekik kell menni az eredmény után, nekünk pedig, ha így lesz, bírni kell a nyomást.

Rengeteg néző lesz, s az ellenfelünk stadionja minimum NB II.-s szinten van. Izgatottak vagyunk, a srácok példaértékűen edzettek. Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, de ezt nem is tartom problémának. Két nagy busz is megtelt, sokan kísérnek minket el a településről – kezdte. 

A siker kapujában állnak 

A matek egyszerű, ha döntetlenre végez, vagy megnyeri a meccset a Monostorpályi, akkor biztosan tagja lesz jövőre az NB III. mezőnyének. A klub fennállása óta ez lenne a legnagyobb eredmény, s az sem elhanyagolható tényező, hogy egy 26 éves szakemberrel érhetné el mindezt a hajdúsági együttes. Bereczky Bence szerint nagy nyomás alatt lesznek, de nem félti játékosait, megfelelően felkészülnek a találkozóra, mindent meg fognak tenni a siker érdekében. – Az most mindenképpen előny, hogy már nem számít az idegenben lőtt gól. 

Emellett minden a koncentráción múlhat, hiszen helyzeteink biztosan lesznek, s biztos vagyok benne, hogy nem is egy. Higgadtnak kell lenni, s értékesíteni a lehetőségeket.

Nem szabad elfelejteni persze, hogy az ellenfél is ott lesz a pályán. A védelmünkön is nagy lesz a nyomás, de a srácok mentálisan már sokat bizonyítottak, remélem, rátesznek egy lapáttal. 

Számomra az is hatalmas eredmény, hogy ilyen fiatalon lettem megyei bajnok, de ez nem csupán az én érdemem. Persze, nagyon büszke lennék, ha jövőre az NB III.-ban is irányíthatnám a fiúkat, azonban nekem az számít igazán, amikor láthatóm a szurkolóink és a srácok arcán az örömöt.

Ezt teljesen próbálom kizárni, csak a sikerre összpontosítunk jelenleg, mindent meg fogunk tenni ennek érdekében – nyilatkozta a szakember. 

A Cigánd–Monostorpályi mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik a Cigándi Városi Stadionba. 

Orosz Krisztofer 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában