Labdarúgás

2023.06.04. 19:47

Remek győzelem! Előnyben a Monostorpályi! – fotókkal

Története talán legfontosabb párharcát kezdte meg a Monostorpályi SE focicsapata vasárnap délután.

Megvan a Monostorpályi előnye, folytatás egy hét múlva!

Forrás: Czinege Melinda

A 2022-2023-as Hajdú-Bihar megyei I. osztály bajnoka az NB III.-ba való feljutásért küzd a borsodi bajnok Cigánd SE ellen. A hét eleji sorsolást követően Bereczky Bence vezetőedző elmondta, hogy lehettek volna szerencsésebbek is az ellenfelet illetően, hiszen a nem is olyan rég még NB II.-ben szereplő ellenfél megyei szinten komoly játékerőt képvisel. Ettől függetlenül mindent megtesznek majd a sikerért.

Erős vendég kezdés

A közönségen ezúttal sem múlott semmi, hiszen rengetegen jelentek meg a Vágó András Sporttelepen, hogy buzdítsák kedvenceiket. Szóltak a dobok, harsogtak a dudák, a pálya menti korlátoknál egy centiméternyi hely sem volt. A kezdő sípszót követően fölényben játszott a Cigánd, több veszélyes lehetőséget is kialakított, aminek aztán meg is lett az eredménye. Az első negyedóra vége felé egy szabadrúgást íveltek be középre a vendégek, Fabu Márton zavartalanul fejelhetett, a labda pedig a hosszú alsóban landolt. Nem sokkal később azonban szöglettel jöhettek a hazaiak, a remek beadást pedig Ménes Máté fejelte be közelről a cigándiak kapujába, ezzel egyenlített a Monostorpályi.

Forrás: Czinege Melinda

A borsodi együttes előszeretettel próbálkozott hatalmas bedobásokkal, ami rendszeresen veszélyt teremtett a hazai kapu előtt. Az egyik ilyen alkalmával ütközött össze a monostori kapussal, Bákonyi Norberttel a vendégek támadója, Nagy Dávid. A hálóőrt ápolni kellett, de folytatni tudta a mérkőzést. Az egyenlítést követően egyébként láthatóan változott a játék képe, a hazaiak jóval nagyobb nyomást tudtak helyezni ellenfelükre, mint korábban. Időközben a nézők is kitettek magukért, folyamatosan éltették a kedvenceiket, és pálya melletti büfében is nagy volt az aktivitás, hiszen folyamatosan 15-20 méteres sor állt a pultnál. A félidő lassan lepergett, így 1–1-es döntetlennél vonultak a csapatok az öltözőkbe, a sor pedig hirtelen 30 méteressé vált a büfénél.

Hazai fölény

A második félidő rögtön egy hazai helyzettel indult, azonban Nagy Sándor remekül hárított. Pár perccel később Rostás Gábor, a cselkirály bolondította meg védőjét a jobb szélen, de rövid felsőbe tartó lövését Nagy újabb bravúrral védte. Aztán a másik szélvészgyors szélső, Kolompár Kriszitán is megindult a balon, de keresztbe lőtt labdája elment az érkezők előtt.

Az idő múlásával egyre inkább érződött a cigándi játékosok hozzáállásán, hogy egyáltalán nem lennének elégedetlenek az 1–1-es döntetlennel. A hajdúságiak azonban nem nyugodtak bele, Rostás sokadik veszélyes megindulását követően kellett újra védenie a remek napot kifogó Nagynak. Néhány perc múlva ismét dolga volt a vendég kapusnak, akkor Bíró lövését tolta ki szögletre. Az utolsó 10 perchez közeledve egyre jobban beszorította ellenfelét a Monostorpályi.

Megvan a vezetés

Kolompár sokadik kiváló megindulása aztán meghozta az eredményét: a bal szélen elhúzó játékos remek ütemben gurított vissza az érkező Bírónak, aki állítgatás nélkül, laposan a kapuba lőtt. Ezzel fordítottak a hazaiak. A fordítást követően már a borsodi gárdának is sietősebb lett, próbálták növelni a tempójukat, azonban igazán veszélyes helyzetig nem jutottak el. Az utolsó percekben még akár növelhette volna előnyét a hazai gárda, azonban Rostás szabadrúgását Nagy magabiztosan védte.

Maradt a 2–1-es végeredmény, ami után olyan ünneplés következett a szurkolók és a monostorpályi játékosok között, amit néhány NB I.-es csapat is megirigyelhet. Az előny megvan, a feljutáshoz azonban még korántsem, folytatás egy hét múlva Cigándon.

Bakos Attila

A tények

Területi osztályozó, 1. mérkőzés

Monostorpályi SE – Cigánd SE 2–1  (1–1)

Monostorpályi, Vágó András Sporttelep, 1500 néző. Vezették: Szigetvári Márk (Flinta Zoltán, Vrbovszki Pál)

Monostorpályi: Bákonyi – Bacsó, Sós D., Erdős, Ménes –Szilágyi A., Nemes – Rostás, Sólyom (Sándor B. 68.), Kolompár – Bíró P. (Bojti 86.). Vezetőedző: Bereczky Bence.

Cigánd: Nagy S. – Králik, Szilvási, Vass, Tóth Sz. – Katona (Oravecz 88.), Fabu – Motkó (Tóth Á. 79.), Kristófi, Kelemen – Nagy D. Vezetőedző: Paulik István.

Gól: 0–1 Fabu (13.), 1–1 Ménes (18.) 2–1 Bíró P. (80.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában