Labdarúgás

2023.06.11. 20:13

Elmaradt a csoda: Cigánd nyerte az osztályozót, Monostorpályi marad a megye I.-ben - fotókkal

Forrás: Czinege Melinda

Vasárnap 17 órától életük legfontosabb meccsén léphettek pályára a Monostorpályi labdarúgói, hiszen abban a tudatban futhattak ki a gyepre, hogy amennyiben nem kapnak ki, biztosítják tagságukat az NB III.-ban. Ellenfelük az a Cigánd volt, akik egy héttel korábban 2-1 arányban vereséget szenvedett Bereczky Bence gárdájától, ám jól mutatja a Borsod vármegyeiek erejét, hogy vezetést tudtak szerezni idegenben is.

A találkozóra rengeteg hajdúsági drukker utazott, hogy kiszurkolja Bíró Péterék továbbjutását. A fanatikusok és a játékosok egyaránt tisztában voltak vele, hogy történelmi siker kapujában vannak, ennek megfelelően előzetesen is biztosra lehetett venni, mindent meg fognak tenni a cél érdekében.

Forrás: Czinege Melinda

Ennek megfelelően erőszakosan is kezdett a hazai gárda a telt házas Cigándi Városi Stadionban. Monostori szempontból aligha indulhatott volna rosszabbul a mérkőzés, a 19. percben szabadrúgásból megszerezte Nagy a vezetést, s összesítésben kiegyenlítette a párharcot (1-0), az állás pedig nem változott a félidőig.

A fordulást követően is a Cigánd kezdett jobban, az 56. minutumban szintén Nagy talált be, újfent szabadrúgásból (2-0). A hangos vendégszurkolókat nem törte meg a hátrány, túlkiabálták a hazaiakat. A mérkőzés vége felé az indulatok is elszabadultak, igaz, a játékvezető sem volt a helyzet magaslatán. A fiatal hajdúsági tréner hiába próbált meg mindent, állt át három védőre, az állás nem változott. A csoda elmaradt, Cigánd 2-0-ra nyerte az osztályozót, így összesítésben 3-2-re megnyerte a párharcot.

Az elutazó, mintegy 200 szurkoló a lefújást követően percekig éltette a csapatot és Bereczky Bencét, aki a Haonnak csalódottan nyilatkozott. 

Forrás: Czinege Melinda

– Elképesztően büszke vagyok a srácokra, hatalmas dolog, amit idén véghez vittek. Nagyon fáj, hiszen nüanszokon múlott a párharc. Persze, ma jobban játszott a Cigánd, viszont 180 perc alatt egyetlen akciógólt sem kaptunk tőlük, kis szerencsével sikerülhetett volna a feljutás. Azért is különösen fájó, mert tele volt a vendégszektor, de amit kértem a srácoktól azt megtették: kitette mindenki a szívét a pályára. Kicsit nekem is le kell higgadnom, átértékelni a mögöttünk hagyott időszakot, de jövőre újra megpróbáljuk. A kiemelt bajnokságoknak már rég vége van, úgyhogy most pihenünk kicsit, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Köszönöm az egész vármegyei futballnak, s az abban dolgozó szakembereknek, hogy szorítottak nekünk, sőt, még ki is látogattak néhányan a mai meccsre. Példaértékű az az összefogás, ami ezen a két találkozón látszódott – fogalmazott a tréner, majd kérdésünkre elárulta: a következő idényt is az együttes kispadján kezdi el.

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában