Debreceni VSC

2023.06.30. 15:59

„A Végrehajtó” marad a Lokinál

Hamzat Ojediran (labdával) marad a DVSC játékosa | Forrás: Napló-archív

Hosszabb távú szerződést kötött a DVSC az eddig kölcsönszerződéssel Debrecenben játszó, 19 éves Hamzat Ojedirannal. A nigériai középpályás februárban érkezett a Lokihoz, a tavaszi szezonban 7 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, 3-szor a kezdőcsapat tagjaként. Teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, így továbbra is Debrecenben folytatja ígéretes pályafutását – számolt be klub hivatalos honlapján.

Télen az albán Szuperligában 5. helyen álló KF Egnatia csapatától érkezett a középpályás Debrecenbe. A „The Enforcer” (A Végrehajtó) becenévvel illetett Ojediran a korábbi nigériai válogatott – többek között a Barcelonában, és a Sportingban is megforduló – Emmanuel Amunike nevét viselő akadémia neveltje. 

A Transfermarkt oldal adatai alapján 2022. augusztus 1-én igazolta le az FK Egnatia, ahol 12 meccsen – 11 bajnoki- és egy kupa – szerepelt, döntő többségében kezdőként. Szurkolói információk alapján a játékos az albán élvonal legjobb labdaszerzője volt. A nigériai korosztályos válogatottal részt vett a 2019-es U17-es világbajnokságon, ahol az afrikai együttes mind a négy meccsén kezdőként számítottak rá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában