Kárai Exclusive Kupasorozat

2023.05.10. 14:53

Az MLSZ-en is múlik, mikor lesz a debreceni ralifieszta következő fordulója

Elindult a nevezés a közelgő raliversenyre, de sietnie kell annak, aki nem akar lemaradni a viadalról.

A kupasorozat előző állomása az áprilisi Auchan Szlalom volt

Forrás: Napló-archív

Folytatódik a Kárai Exclusive Kupasorozat a pünkösdi hétvégén, a széria harmadik fordulóját a Debrecen Drive egyik programjaként rendezik meg a Nagyerdő fái alatt. Kicsit furcsán hathat, hogy még nincs pontos időpont, mindössze annyi biztos, hogy május 27-én vagy 28-án mutathatják meg tudásukat a pilóták. A kérdőjeles dátum okáról kérdeztük a verseny egyik főszervezőjét, Hunyadi Zoltánt.

Nem befolyásolja

– Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egy vadonatúj helyszínen, az ország egyik legnagyobb autós rendezvényének keretein belül, több ezer ember előtt rendezhetünk versenyt. S az sem tántorít el bennünket, hogy még képlékeny a viadal napja.

A hezitálás oka nem más, minthogy azon a hétvégén rendezik a labdarúgó NB I. zárófordulóját, ahol a DVSC az Újpestet fogadja a Nagyerdei Stadionban. Ez bennünket azért érint, mert a mi pályánk a stadion környékén lesz kialakítva. A focimeccs miatt a parkolás és a vendégszurkolók létesítménybe juttatása lehetetlenné teszi, hogy a két eseményt egy napon rendezzük. Jelenleg az jelenti a problémát, hogy az MLSZ még nem jelölte ki a meccs hivatalos időpontját, s várhatóan erre még másfél-két hetet várni kell.

De ettől függetlenül megkezdtük az előkészületeket, a versenyt nem fogja befolyásolni, hogy szombaton vagy vasárnap bőghetnek fel a motorok – fogalmazott a főszervező.

Félszáz pilóta

Hunyadi Zoltán elárulta, túl vannak két, alapos helyszínbejáráson, méréseket is végeztek, így fejben már összeállt, hogyan tudják kialakítani a szlalompályát, illetve az egyéb területeket a versenyzők részére. Az előzetes terveknek köszönhetően kiderült, a szervizpark méretei miatt 50 pilóta bizonyíthatja tudását a kupasorozat harmadik fordulójában. Fontos információ az indulni vágyóknak, hogy a wisemedia.hu oldalán már elkezdődött a nevezés, s egy nap alatt 38-an adták le részvételi szándékukat, így sietnie kell annak, aki nem akar lemaradni a megmérettetésről.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában