Autósport

2023.04.17. 15:53

Egy csajos BMW-ben csapatta a debreceni szlalomrali egyetlen női versenyzője - fotókkal és videóval

Szabó Mia révén a hölgyek is képviseltették magukat a cívisvárosi szlalomralin.

Szabó Miának a vasárnapi Auchan Szlalom volt a második raliversenye

Forrás: Boros Norbert

A második fordulóval, az Auchan Szlalommal folytatódott a Kárai Exclusive Kupasorozat a hét végén, a debreceni hipermarket parkolójában megrendezett egész napos autóverseny újfent nagy közönségsikert aratott. Az égiek – a Salak Arénához hasonlóan – ismét kegyesek voltak a résztvevőkhöz, a napos, valóban tavaszias időjárás megmozgatta a szurkolókat, ugyanis szépszámú nézősereg állta körbe a pályát.  

Száguldás, majd borulás

Az elmúlt évben kétszer is bizonyító cívisvárosi szlalomralira idén több mint hatvan induló regisztrált, számos kategóriában versenyezhettek a pilóták az újonnan megálmodott nyomvonalú, kifejezetten technikásnak számító pályán. Külön említést érdemel az a három ifjú titán, akik a juniorok (17 éven aluliak) mezőnyében tették próbára tudásukat. Nagy érdeklődés övezte a mezőny egyetlen női pilótáját, aki egy igazán csajos festésű BMW gázpedálját nyomta.

Forrás: Boros Norbert

– Nem ez a fősportom, ugyanis triálozom is, a ralira hobbiként tekintek. Megtaláltam az összhangot a két sportág között, mivel kerékpározásban és az autóversenyzésben is az egyensúlyérzéken van a hangsúly – fogalmazott a debreceni Szabó Mia, aki elárulta, a vasárnapi erőpróba volt a második raliversenye, a tavalyi Auchan Szlalomon esett át a tűzkeresztségen. A fiatal hölgy egy fehér, de rózsaszínnel „megvadított” BMW 330 Ci volánja mögött ülve száguldott végig a pályán. – A Salak Arénán nem indultam, mivel igazából driftelésre építettük az autót, s nem mertünk kockáztatni a gödrök, kátyúk miatt, de lehet, hogy a következőn már ott leszek a Gázvezeték utcai stadionban – mosolygott Mia, aki végül a saját kategóriájában a 8., míg abszolútban a 37. helyen végzett a szlalomralin.

A technikás pálya nem egyszer feladta a leckét a pilótáknak, amit nem egy kerék és felni bánt, sőt, az egyik induló szó szerint tetőre tette a Ladáját, szerencsére az ijedtségen túl más baja nem lett a pilótának. 

Nézőautóztatás

Az eseményen pályára gördült Horváth Istvánnal és Kuti Jánossal a kormány mögött a Drift, illetve a Buggy Taxi – utóbbi egy 900 köbcentis, 200 lóerős Can-Am volt –, amiket részvételi díj ellenében vehettek igénybe az érdeklődők. A nézőautóztatást jótékonysági céllal rendezték, az ebből befolyó összeget, illetve az adományokból 184 ezer forintot az éberkómában fekvő korábbi ralis, Szilágyi Ricsi gyógyítására ajánlották fel a szervezők. 

A Kárai Exclusive Kupasorozat május 27-én, a Debrecen Drive egyik programjaként folytatódik. 

HBN

Eredmények

Abszolút kategória: 1. Tóth József (Lada VFTS), 2. Halápi Zsolt (VW Polo), 3. Kaposznyák Mihály (Renault Clio)

Női Kategória: 1. Szabó Mia (BMW)

Látvány Kupa: 1. Nagy Krisztián (BMW), 2. Vancsik János (BMW), 3. Nánási Roland (BMW)

Corretti Lada Kupa: 1. Tóth József (Lada VFTS), 2. Szabad Richárd (Lada 2107), 3. Szalóki Richárd (Lada 2101)

Széll Service BMW Kupa: 1. Tóth Zoltán, 2. Varga Sándor, 3. Mányi László

Junior Kategória: 1. Kuti Balázs (Citroen), 2. ifj. Lek László (Suzuki), 3. Szűcs Márk (BMW)

0-1001 ccm: 1. Potonyecz Ákos (VW Proto), 2. Major Tamás (Trabant), 3. Széll Sándor (Trabant)

1001-1601 ccm: 1. Tóth József (Lada), 2. Halápi Zsolt (VW), 3. Mondok Krisztián (Citroen)

1601-2001 ccm: 1. Kaposznyák Mihály (Renault), 2. Kövér Bence (Suzuki), 3. Szabad Richárd (Lada)

2001-3001 ccm: 1. Hajdu Kristóf (Toyota), 2. Tóth Zoltán (BMW), 3. Varga Sándor (BMW)

3001 ccm felettiek: 1. Kujbus Gábor (Audi)

Felnevezett kategória: 1. Tóth József (Lada), 2. Szabad Richárd (Lada), 3. Tóth Zoltán (BMW)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában