Kézilabda MK

2023.04.23. 15:23

Szépen csillogó bronzérem került a lokisták nyakába

Nem tudta meglepni az MTK a DVSC-t, Szilágyi Zoltán tanítványai 32–26-ra húzták be a bronzmeccset.

Forrás: NS/Á. K.

Az MTK Budapest ellen vívta meg a bronzmérkőzést Tatabányán a Török Bódog Magyar Kupa négyes döntőjében a DVSC Schaeffler vasárnap délután. Az elődöntőben a Loki nagy csatában, végül 27–26-ra kapott ki a Győri Audi ETO csapatától, az MTK nagy verésbe szaladt bele, az FTC-Rail Cargo Hungaria 39-23-ra verte Vágó Attila alakulatát.

Fontos emberét veszítette el a Győr ellen a Debrecen: Mariana Costa ütközött rögtön a meccs elején klubtársával, a kapus Catherine Gabriellel. A brazil jobbszélső többszörös arccsonttörést, állkapocscsont-törést és agyrázkódást szenvedett, és még szombaton éjszaka megműtötték Budapesten. Társai természetesen nem feledkeztek meg róla, kirakták a mezét a kispadra a bronzmeccsen.

DVSC Schaeffler, MTK, Magyar Kupa négyes döntő, Tatabánya, Vámos Petra, kézilabda, bronzmeccs
Bronzérmet ért Vámos Petráéknak az MTK elleni győzelem
Forrás: NS/Á. K.

A piros-fehérek voltak a találkozó esélyesei, és azt sem rejtették véka alá, hogy éremmel szeretnének hazatérni. Ennek megfelelően rögtön magához ragadta az irányítást a Loki, mely a 9. percben 5–1-re ment. Vámos Petra már az elején kapott egy ütést, a bal szeme bedagadt, így egy darabig csak a padról tudta figyelni az eseményeket. A DVSC kapujában ezúttal Ann-Cathrin Giegerich kapott lehetőséget kezdőként, és több szép védést is bemutatott. Az elég foghíjas kerettel kiálló kék-fehérek azért próbáltak kapaszkodni, nem hagyták leszakítani magukat annyira, negyedóra játékot követően 7–5-öt mutatott az eredményjelző. A DVSC érthetően erőltette a gyors lerohanásokat, míg az MTK inkább megfontoltabb próbált lenni.

DVSC Schaeffler, MTK, Magyar Kupa, kézilabda, bronzmeccs
Próbálta megnehezíteni a Loki dolgát az MTK
Forrás: NS/Á. K.

Bőven akadtak szabad székek a Multifunkciós Arénában, és állandó szurkolás sem alakult ki, olykor a Debrecenből érkező drukkerek hangja ugyan felerősödött, de így is elég hangulattalan volt az összecsapás. A kezdeti lendület érezhetően alábbhagyott, a DVSC kissé belealudt a meccsbe, és átvette az MTK ritmusát, így Szilágyi Zoltán magához hívta övéit. A rövid megbeszélést követően sem sok minden változott, a 22. minutumban egy volt csak közte, 9–8-ra mentek Füzi-Tóvizi Petráék. 

A fővárosiak mindent beleadtak, míg a lokisták inkább csak szenvedtek a szünet előtti percekben, ettől függetlenül mindig akadt egy-egy játékos, akinek gólja továbblendítette a gárdát, hirtelen kinyílt az olló, így megnyugtató, ötgólos előnyük tudatában vonulhattak a pihenőre Planéta Szimonettáék (13–8).

Tartották előnyüket

Ahogyan az várható volt, idővel elfogyott a kék mezesek lendülete, a helyzetükön a kettős emberhátrány sem segített. Tovább hízott a Debrecen fórja, a gólszerzők közé még Giegerich is feliratkozott, a 37. percben, 17–9-nél időt is kért Vágó Attila. Csordogáltak a percek, a derbinek továbbra sem volt hangulata, lüktetése, a DVSC tartotta előnyét, ám az már eldőlt, nem a történelem legjobb bronzcsatájaként fog megmaradni az összecsapás. 

Szilágyi mester bő tíz perccel a vége előtt felhívta rá „lányai" figyelmét, butaságokat csinálnak, ez a mérkőzés még nincs meg, koncentráltabb játékot vár.

Forrás: NS/Á. K.

Komoly veszélyben nem forgott a hajdú-bihariak sikere, ugyan végig uralták az eseményeket Petrus Mirtillék, azonban olyan lehengerlőek nem tudtak lenni, amit talán vártak maguktól. 32–26 lett a vége, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet a Loki.

Forrás: NS/Á. K.

A játékosok egyből megkapták a kiérdemelt medálokat, mindenki arcáról a boldogság sugárzott, nem is csoda, nem kis dolog bronzérmet szerezni a kupában. Szép volt lányok!

Forrás: NS/Á. K.

A Győr-Ferencváros döntő 16.30-kor kezdődik, az M4 Sport élőben adja. A felek eddig kilencszer harcoltak egymás ellen az aranycsatában, a mérleg hat győri és két ferencvárosi siker.

A tények
DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 32–26 (13–8)
Tatabánya Multifunkciós Aréna, 1500 néző. V: Kiu G., Kiu T.
DVSC: GIEGERICH 1 – Töpfner 2 (1), Planéta 4, VÁMOS P. 2, FÜZI-TÓVIZI 4, KÁCSOR 7, Petrus 2. Csere: Torda (kapus), Szabó N. 2 (1), Csernyánszki 1, Hámori 1, Bordás, VÁMOS M. 4, Kelemen 2, Kostyó. Edző: Szilágyi Zoltán
MTK: Győri B. – Grosch 2, DAKOS 8 (2), Mazák-Németh Cs. 1, SZABÓ L. 4 (2), Szabó K., Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), PÁL T. 8 (2), Kobela, Sallai 2, Juhász. Edző: Vágó Attila
Az eredmény alakulása: 9. p.: 5–1. 13. p.: 6–4. 16. p.: 7–6. 22. p.: 9–8. 37. p.: 17–9. 48. p.: 21–17. 53. p.: 25–19.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 7/6

Szilágyi Zoltán: Egyértelműen bennünk volt még a tegnapi meccs, már az első harmadban megnyerhettük volna a derbit, ám nem volt jó a helyzetkihasználásunk, az MTK ügyesen kihasználta a hibáinkat. Voltak jobb és rosszabb periódusaink, örülök az éremnek, ezért jöttünk.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában