Futsal

2023.04.12. 21:30

Kikapott a magyar válogatott a belgáktól, de még nincs veszve semmi!

A lefújás előtt sem kisbüntetőből, sem rendes büntetőből sem sikerült bevenni a házigazdák kapuját.

Alasztics Marcell jól védett

Forrás: Kiss Annamarie

Szoros mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a magyar futsalválogatott Belgiumban a vb pótselejtező első mérkőzésén, de a látottak alpján van ok a bizakodásra bőven.
Nem esett egymásnak a két csapat, ennek ellenére akadt dolga a kapusoknak – az igazsághoz hozzátartozik, hogy Alasztics Marcellnek valamivel több. Nagy Imre, az MVFC Berettyóújfalu kitűnősége vétette észre magát egy szép lövéssel a negyedik perc végén, de a belgák hálóőre résen volt. Nem Nagy Imre képviselte egyedül Hajdú-Bihar vármegyét a mérkőzésen, pályára lépett klubtársa, Rábl János, míg a DEAC-os Krajcsi Bence második számú kapusként várt a lehetőségre a kispadról.
A 6. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Marvin Ghislandi szép szólója után jutatta vezetéshez az övéit. 1–0. A belgák 10-esével nehezen bírtunk, meg kell hagyni rászolgált a mezszámára a megmozdulásai alapján. A magyar csapat próbált nagyobb nyomást kifejteni ellenfelére, és szerencsére több kimaradt lehetőséget követően ezek az erőfeszítések kifizetődtek. 

Egy tipikus Dróth Zoltános gólt láthattunk a 12. percben: addig tolta be ellenfelét a saját kapuja irányába, amíg egy szempillantás alatt lefordulva róla írtózatos erővel rúgta ki a bal felsőt! 1–1!

Felpörgött a találkozó, mindkét cerberus hozta a bravúrokat. Látszott, hogy a házigazda egytől-egyig remekül képzett futsalosokból állt, de szerencsére Ráblék állták a sarat. Az utolsó percek a piros-feketéké voltak, de vagy Alasztics vagy valamelyik védő bele tudott nyúlni a lövésekbe, így 1–1-es döntetlennél vonultak pihenőre a felek.

Kiegyenlített játékot hozott a második félidő eleje, felváltva veszélyeztettek az alakulatok. A vendéglátók gyorsan összeszedtek négy faultot, ami óvatosabbá tetet őket, ez természetesen a mieink malmára hajtotta a vizet. Nyugodtan, okosan futsalozott a magyar csapat, Belgium nem igazán találta a fogást Dróthékon. Idrissi kapus többször bátran (időnként túl bátran is) jött ki a kapuból, ebből nem egy lehetősége akadt a mieinknek, de sajnos ezek a helyzetek kimaradtak, többekközött Rábl lábában ismaradt egy gól.

Ahogy lenni szokott, a futsal istene megbüntette a kimaradt helyzeteket... a 34. minutumban egy szerzett labdát követően ismét vezettek a belgák, Rahounak nem volt nehéz dolga. 2–1.

A 36. percben kigyűlt az ötödik hibája is a házigazdáknak, inenntől pedig egyértelmű volt a heyzet, minél több szabáyltalanságot kiharcolni, hiszen minden ilyen befújt esetnél kisbeüntető járt volna a mieinknek. 

Két minutummal később aztán Rábl ki is harcolta a kisbüntetőt, a letett labda mögé Pál Patrik állt, de gyatrán helyezett lövését védte a belga cserekapus. Aztán az MVFC támadója egy rendes büntetőt is kierőszakolt, de Dróth nem tudott élni a lehetőséggel...Ahelyett, hogy mi vezettünk volna 3–2-re, maradt a belga előny. 

Alasztics sérülése okán az utolsó percben kis ideig Krajcsi Bence őrizte a magyar kaput, egy bravúrt be is mutatott. Az eredmény már nem változott, nyertek a belgák 2–1-re. Következhet a visszavágó Berettyóújfaluban hétfőn 18 órától, ahol ki lehet harcolni a továbbjutást. 

MSZ

A tények
Világbajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés
Belgium–Magyarország 2–1 (1–1)
Roosdal, Belleheide Center. Vezették: Juan José Cordero Gallardo, Alejandro Martinez Flores, Pablo Delgado Sastre (spanyolok)
Belgium: Idrissi - Rahou, Ah. Sababti, Grélio, Dillien. Cserék: Vrancken (k), Vaelen, Adnane, Lamsaiah, Ghislandi, El Fakiri, Dahbi Reda, Vanderhyden, Buyl. Szövetségi kapitány: Karim Bachar.
Magyarország: Alasztics - Dávid, Fekete O., Vas, Hajmási. Cserék: Krajcsi (k), Bíró, Fekete M., Nagy I., Szalmás, Rábl, Pál, Dróth, Bencsik. Szövetségi kapitány: Turzó József.
Gól: 1–0 Ghislandi (6.), 1–1 Dróth (12.), 2–1 Rahou (34.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában