Labdarúgás

2023.04.09. 18:48

Nem zörgött a háló a Dóczy utcai Sportcampuson

Bár fölényben játszott a DEAC, nem tudta értékesíteni helyzeteit a Putnok ellen.

Forrás: deac.hu

Rangadóval köszöntötték a húsvétot vasárnap délután a Dóczy utcai Sportcampuson, ugyanis a negyedik helyezett DEAC a második pozíciót elfoglaló Putnok FC-t fogadta az NB III. Keleti csoportjának 30. fordulójában – írja a debreceni klub honlapja.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, ám szerencsére Szabó Zsombor csúnyán fölé vágta a labdát. Válaszul Szabó Levente elé pattant a játékszer hét méterre a kaputól, a cívisvárosi támadó estében alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. A 18. percig is paprikás volt a hangulat a gyepen, de akkor Al-Sherajit nagyon durván felrúgták, nem lett volna meglepő, ha kiállítás lesz az eset következménye, de a putnoki megúszta sárgával. Ezt követően Aranyos közeli fejesét védte Pápai. A 25. minutumban Sándor Tamás lövése jött ki a hálóőr „páncélmellényéről”, majd menteni tudtak a védők a kapu torkában, ezután nem sokkal Szabó Levente lőtt alig mellé 28 méterről. Tíz perc volt hátra, amikor a DEAC ismét lövéssel fejezett be egy akciót: Kerekes labdájában nem volt elég erő, a kapus könnyedén hárított. Az első félidőben jóval veszélyesebben futballozott ellenfelénél a Debrecen, ám a hazai gólra még várni kellett.

Kettős cserével indították a hazaiak a második negyvenöt percet, Sándor Tamás vezetőedző Bényei és Aranyos helyett Jankelicet, illetve Oroszt dobta harcba. Rögtön ezt követően Kerekes csinált egy gyönyörű visszacselt védője mellett a tizenhatoson belül, lövését vetődve védte Pápai. A játékrész első negyedórája, utóbbi helyzetet kivéve, mezőnyjátékot hozott, és rengeteg apró szabálytalanságot. Továbbra is a Debreceni Egyetem volt veszélyesebb, a kapu előtti pontatlanság azonban útját állta az eredményességnek.  A 75. minutumban Szabó Levente lőtt el kevéssel a kapu előtt, ez is helyzet volt! A hátralévő időt „csontzenével” töltötték ki a csapatok, ezért maradt a góltalan döntetlen.

A tények

NB III., Keleti csoport, 30. forduló

DEAC–Putnok FC 0–0

DEAC: Ratku – Bényei (Jankelic 52.), Aranyos (Orosz 52.), Ujvárosi, Korhut – Al-Sheraji (Lakatos 75.), Sándor, Kónya, Soltész, Szabó (Virág 75.) – Kerekes (Trencsényi 85.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában