Labdarúgás

2023.04.11. 17:18

Aranyosék megtörnék a BVSC veretlenségi sorozatát

A vasárnapi, Putnok elleni meccset követően szerdán a BVSC-t fogadja a DEAC.

Aranyos Mózesék szeretnék megtörni ellenfelük jó sorozatát

Forrás: deac.hu

Egy hét leforgása alatt három hazai mérkőzést is vív a DEAC a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában: a fekete-fehérek húsvétvasárnap 0–0-át játszottak a második helyezett Putnokkal, szerdán 16 órakor a listavezető BVSC-Zugló látogat a Dóczy utcai Sportcampusra, vasárnap pedig a Hajdúszoboszló vizitál Debrecenben – számoltak be róla a klub honlapján, melynek az egyetemisták védője, Aranyos Mózes nyilatkozott.

– Sikerült jól felkészülnünk a Putnokból, az általuk művelt fizikális focit magunkra erőltettük, mert kulcskérdés volt, fel tudjuk-e venni a versenyt ezen a téren ellenfelünkkel – fogalmazott Aranyos. – Mellette játékban is jól teljesítettünk, helyzeteket alakítottunk ki. 

Nyilván szerettük volna megnyerni a meccset, de pozitívum, hogy végig szervezettek voltunk és kapott gól nélkül “lehoztuk” a mérkőzést, kár, hogy nem tudtunk betalálni. Bosszantó, hogy nem győztünk, ám a mutatott játékunk biztató, ahogyan az is, hogy fizikálisan teljesen egyenrangúak voltunk a putnokiakkal.

Ezt az agresszivitást próbáljuk átmenteni a szerdai összecsapásra, és mellette még többet hozzátenni játékban, s akkor a BVSC elleni is jó eredményt érhetünk el – elemezte a mérkőzést a 27 esztendős játékos.

– Bő egy hónap után léptem pályára újra kezdőként – válaszolt a saját teljesítményét firtató kérdésre Mózes. – Most már nem bajlódok semmilyen sérüléssel és 100 százalékos állapotban vagyok. Jól éreztem magam a játéktéren, tetszett, hogy lüktető a meccs, sok párharccal, kemény összecsapásokkal. Csapatként jól együttműködtünk, kisegítettük egymást, amikor szükséges volt, biztattuk a másikat, és próbáltunk mindent kiadni magunkból – fogalmazott a csapat 4-ese.

Óriási motiváció

A bajnokságban eddig veretlen BVSC elleni rangadóról így vélekedett Aranyos Mózes: – Ha a saját tudásunkat maximálisan ki tudjuk adni magunkból, akkor akár meg is törhetjük a vendégek veretlenségi szériáját. Ez óriási motiváció mindannyiunk számára, ahogyan az is, hogy megmutassuk, milyen kvalitásai vannak a csapatunknak. Ez kiváló alkalom lesz erre. A BVSC szervezett együttes, és vannak olyan kreatív játékosaik, akik egy-egy váratlan megmozdulással képesek megbontani az ellenfél védekezését, és el tudnak dönteni mérkőzéseket. Arra kell törekednünk, hogy erre esélyt sem adjunk nekik szerda délután.

A 31. fordulóban a DEAC mellett természetesen a DVSC II. és a Hajdúszoboszló is pályára lép. Szerdán 16 órától Putnokra látogat a kis Loki. A hazaiak a tabella második helyéről várják a folytatást, a DVSC II. a hatodik. Ősszel Máté Péter tanítványai jártak sikerrel, 3–0-ra tudtak nyerni. A Hajdúszoboszló is idegenben lép pályára, szintén szerdán délután négytől, a Körösladányi MSK-hoz látogatnak a szoboszlóiak, akik októberben 3–0-ra diadalmaskodtak aktuális riválisuk felett. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában