Kézilabda

2023.03.30. 16:21

Túl tudott lendülni a hullámvölgyeken a Loki, ez volt a siker egyik titka

Petrus Mirtill a felszabadultságának tudta be a kiváló játékát.

Petrus MIrtill volt a DVSC egyik legjobbja a Siófok ellen

Forrás: Kiss Annamarie

Bejutott a legjobb négy közé a kupában a DVSC Schaeffler csapata, miután az ihletett formában kézilabdázó Petrus Mirtill vezérletével 28–25-re legyőzte a Siófokot a Hódosban szerda este. A kupa kiírása miatt a Debrecen csak egy rendes játékidős győzelem esetén juthatott tovább a Final Fourba, emellett az is spannolhatta a Vámos Petráékat, hogy visszavágjanak a decemberi, fájó bajnoki vereségért.
Ennek megfelelően jól kezdtek a hazaiak, a 8. percben már 6–1-et mutatott az eredményező, különösen Petrus volt elemében – a szélső egészen kivételes, 9/9-es mérleggel zárta a találkozót. Aztán kijött egy hullámvölgy, így 9–7-nél Szilágyi Zoltán is kikérte az első idejét, hogy rednet tegyen a sorok között. A második félidőre 12–9-nál fordultak a felek, egy újab jól elkapott kezdés után már 7 (34. perc, 16–9) is volt közte, ami gyakorlatilag el is döntötte a nagyobb kérdéseket. A végére visszakapaszkodott három gólra a Siófok, de különösebb veszély nem fenyegette a Vasutas továbbjutását.

A lefújás után Szilágyi Zoltán, a hajdúságiak vezetőedzője kiemelte, a legfontosabb céljuk a négyes döntőbe jutás kivívása volt. – A Siófok egy nagyszerű csapat, láttuk a nemzetközi porondon is a menetelését, hiszen továbbjutott az EHF Európa-liga csoportkörből. Egy ilyen alakulat ellen győzni mindig szép eredmény. Jól kezdtük az összecsapást, melyet a hullámvölgyek ellenére végig kézben tartottunk. A biztos vezetésünk tudatában mi kezdtünk el néhol kapkodni, ettől függetlenül ez rendben volt – értékelt a lefújás után. 

Petrus Mirtill a felszabadultságának tudta be, hogy miért ment neki olyan jól a játék szerda este. – Bár voltak hullámvölgyeink, összességében jól kézilabdáztunk. A védekezésre alapoztunk, és a megszerzett labdákból indított gyors lerohanásokra, úgy vélem, ezt meg is tudtuk valósítani. Büszke vagyok a csapatra, mert a siófokiak elleni decemberi, fájdalmas vereségből tudtunk tanulni, hiszen ott jóval nagyobb mélypontjaink voltak. Szerencsére a mostaniakból ki tudtunk jönni – fogalmazott a 21 éves balszélső.

A Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjébe a Loki kívül a Ferencváros, az MTK és a Győr jutott be. A Final Four-t Tatabányán rendezik majd április 22-én és 23-án. Az elődöntő sorsolását hétfőn, 17.45-kor tartják az M4 Sport Kézilabda magazinjában. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában