Salakmotor

2023.03.03. 11:41

Nicki Pedersen „csak” edző lesz Debrecenben

A salakmotorozás egyik legkarakteresebb egyéniségét közönségtalálkozón is láthatják a magyar szurkolók.

A Grand Prix-sztár, Anders Thomsen újra Debrecenben gyakorol

Forrás: Boros Norbert

A háromszoros egyéni világbajnok Nicki Pedersen a korábbi hírekkel ellentétben nem ül motorra a március 7-től 9-ig tartó cívisvárosi edzőtáborozás alatt, mivel elsősorban a „dán dinamitoknak”, azaz a válogatott versenyzőinek akar segíteni a háromnapos gyakorlás során. 

Köztudomású, a dánok háromszoros egyéni és négyszeres csapatvilágbajnoka tavaly júniusban, a lengyel ekstraligában egy bukás következtében súlyos sérülést szenvedett, többek között eltört a csípője és a medencéje. A műtétek és a rehabilitáció miatt Pedersennek ki kellett hagynia a teljes szezont. Miután az egészségi állapota engedte, a dán klasszis elkezdte az erőnléti felkészülést a 2023-as idényre. Bár még motoron nem ült, de már bejelentették, hogy starthoz áll a március 26-án, a lengyelországi Bydgoszczban megrendezendő Ászok kritériuma meghívásos viadalon, s a napokban aláírta szerződését a brit ligában szereplő Peterborough Panters alakulatához.

Amikor Pedersen még lábadozott, érkezett a hír, miszerint pályázott, majd elnyerte a dán válogatott vezetőedzői pozícióját. (A poszt a felnőtt és a junior versenyzők szakmai vezetését is magába foglalja.) A háromszoros világelső ezzel a négyszeres világbajnok, Hans Nielsen örökébe lépett, s kinevezése után nem sokkal felkérte segítőjének Henrik Møllert és Erik Gundersent.

Nicki Pedersen, salakmotor, speedway, Debrecen
Nicki Pedersen
Forrás: Facebook / Nicki Pedersen

Az új dán stáb munkájának első mérföldköve a március 7-től 9-ig tartó debreceni edzőtáborozás lesz. Pedersen és segítője, Henrik Møller – aki szintén részt vesz a hajdúsági tréningeken – a felnőtt keret tagjai közül Anders Thomsennek, Frederik Jakobsennek, Matias Nielsennek, Michael Jepsen Jensennek, Niels-Kristian Iversennek, míg a juniorok közül Benjamin Bassónak, Mads Hansennek, Tim Sörensennek, Emil Breumnak, Kevin Juhl Pedersennek, valamint Bastian Borkénak tartanak edzéseket. Mindhárom nap 12 órától lesz kapunyitás a nagyközönség számára, kedden még csak „ráhangolódás”, míg szerdán és csütörtökön már startgépes motorozások lesznek a programban a „dán dinamitok” számára.   

Az edzőtáborozást szervező egyesület, a SpeedWolf Debrecen a hivatalos Facebook-oldalán jelezte, a nagy érdeklődésre való tekintettel közönségtalálkozót szerveznek Nicki Pedersen Debrecenben címmel, aminek az Aquaticum Hotel ad otthont március 9-én, csütörtökön 19 órától. Az eseményen Boros Norbert, a Salakszórók.hu főszerkesztője faggatja majd a speedway egyik legkarakteresebb alakját. A közönségtalálkozóról részleteket a SpeedWolf Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában