Futsal

2023.03.15. 17:28

Debreceni futsal Eb: már finomhangol a magyar válogatott

Quirikó Vivien

Forrás: Molnár Péter

Már csak két nap, és kezdetét veszi a női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A magyar válogatott Ukrajnával csap össze pénteken 19.30-tól, a másik ágon Spanyolország és Portugália legjobbjai feszülnek egymásnak 16 órától, mindkét mérkőzést a debreceni Főnix Arénában rendezik.

Frank Tamás szövetségi kapitány szűkített keretében ezúttal öt – Torma Lilla, Üveges Katalin, Tóth Nóra, Fülöp Diána és Horváth Viktória – DEAC-játékos kapott helyet. Gajzágó Flóra tartalék lett, míg Krascsenics Csilla sérülés miatt maradt ki a csapatból. 

Quirikó Vivien pályaedzőként segíti a nemzeti együttes munkáját, portálunk őt kérdezte a gárda felkészüléséről.

– Már a véghajrájában vagyunk, kedden találkozott ismét a csapat, és már együtt is maradunk az Eb kezdetéig. Míg korábban elsősorban a saját játékunk elemeinek gyakorlására, fejlesztésre koncentráltunk, most már az ukránok elleni pénteki elődöntő van a fókuszban. A taktikán van a hangsúly, ennek szellemében edzünk és videózunk, hogy minék jobban felkészüljünk az ellenfelünkből – nyilatkozta Quirikó Vivien.

Az Eb két elődöntőjét pénteken rendezik, a bronzmérkőzés és a finálé pedig vasárnap lesz majd. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában