Futsal

2023.03.18. 10:38

Frank Tamás: „Büszke vagyok a lányokra”

A magyar női futsalválogatott Portugália ellen vív bronzcsatát vasárnap.

Forrás: Czinege Melinda

Pénteken elkezdődött a női Európa-bajnokág Final Fourja a debreceni Főnix Arénában. Az első mérkőzésen a világ talán két legjobb válogatottja mérte össze tudását, hiszen Portugália és Spanyolország csapott össze, amely hispán győzelmet hozott. Ezt követően bemutatkozott a magyar válogatott is a tornán, akik Ukrajna ellen igyekeztek megmutatni tudásukat. Hatalmas ukrán nyomással indult a találkozó, ennek ellenére Horváth Viktória szerzett vezetést Frank Tamás együttesének. Az egész mérkőzésen fölényben futsalozó keleti szomszédjaink hamar egyenlítettek, s a második félidőben újabb gólt szerezve meg is nyerték az összecsapást.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a lefújást követően HAON-nak nyilatkozott a találkozóról. – Kicsit megilletődtünk, nem vagyunk hozzászokva az ekkora felhajtáshoz, ennek ellenére sikerült kimásznunk a gödörből az első félidő végére. Ellenfelünk támadásban nagyon erős válogatott, de végig azt hangoztattam, hogy szeretnék egy szoros meccset játszani. Alapesetben nem lehetnék elégedetlen, de amikor egy góllal veszítesz, akkor nagyon tud fájni, kevesen múlott, hogy jobb eredményt érjünk el, de a realitás ez volt – mondta a szakember. 

Forrás: Czinege Melinda

Bronzcsata előtt 

Már a meccs előtt kiderült, hogy az arany-, illetve bronzéremért kikkel küzdhetnek majd a lányok, így vasárnap Portugália-Magyarország összecsapást rendeznek a bronzéremért. Frank Tamás portálunknak elmondta, nagyon nehéz feladatuk lesz. – A legnagyobb segítség az lenne, ha olyan iramú meccseket játszanának a lányok, mint amilyen az ukránok elleni volt. Taktikai és fizikai szempontból is sokat kellene fejlődnünk, de büszke vagyok a csajokra. Pénteki ellenfelünk néhány hete 7-0-ra kapott ki a portugáloktól, nem lesz egyszerű feladatunk. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mosolyt csaljunk a szurkolók arcára – mondta a tréner. 

A Portugália–Magyarország meccset vasárnap 17 órakor rendezik. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában