Összefoglaló

2023.03.01. 15:24

Eseménydús múltja van a DVSC–Puskás Akadémia találkozóknak – videókkal

Csütörtökön újra összecsap a két gárda.

Forrás: Napló-archív

Holnap ismét megmérkőzik egymással a két vidéki együttes a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A 20 órától kezdődő mérkőzés tétje nem kisebb, mint a legjobb négy közé kerülni a sorozatban. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány emlékezetes ütközetet a két élcsapat múltjából. 

Az első DVSC–Felcsút mérkőzést a két együttes történetében a cívisvárosban rendezték, méghozzá az Oláh Gábor utcán, ahol 2–1-es piros-fehér siker született. 

Ugyanebben a szezonban, a „visszavágón” 0–1 es Loki-siker született. Az eredmény ugyan nem a legemlékezetesebb, de a tény igen, miszerint az akkori győzelemmel gyakorlatilag biztosította máig utolsó bajnoki címét a DVSC. 

Az ezt követő években is maradt a hajdúsági dominancia a párharcban, 2016-ban viszont újabb fantasztikus meccsel bővült az örökmérleg: a DVSC 4–2-re legyőzte a vendégeket, mely találkozó első félidejében öt gól is született. 

2019-ig szinte kivétel nélkül piros mezes győzelem született, ám ekkor valami megtört, s a felcsútiak szerepeltek jobban, s az újabb Loki-győzelemre 2022-ig kellett várni. Tavaly Dorian Babunski duplájának köszönhetően győzedelmeskedtek Dzsudzsák Balázsék a Pancho Arénában. 

A mai napig ez az utolsó Puskás Akadémia elleni siker, hiszen a legutóbbi három találkozón nem sikerült két vállra fektetni a kék mezes dunántúliakat. Hatalmas dolog lenne legyőzni a felcsútiakat csütörtökön, s ezzel egy lépéssel közelebb kerülne céljai eléréséhez Szrdjan Blagojevics együttese. 

Orosz Krisztofer 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában