Labdarúgás

2023.03.27. 17:11

Drámai jelenet a DEAC meccsén - szakembert kérdeztünk az esetről

Paróczai Sándor szerint le kell vonni a tanulságokat a rendező egyesületnek.

Forrás: Napló-archív

Ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak vasárnap a BKV Előre–DEAC NB III.-as labdarúgó-mérkőzésre: a 46. percben Orosz Marcellt, az egyetemisták védőjét letaglózták a saját tizenhatosán belül. A hátvéd azonnal elterült, mint utóbb kiderült, agyrázkódást szenvedett. A futballista ápolását a klub stábja azonnal megkezdte, és mentőt is hívtak, ám az mintegy 35 perc után érkezett csak ki.

Portálunk Paróczai Sándor MLSZ szövetségi ellenőrt kérdezte, egy ilyen szintű mérkőzésen milyen előírásoknak kell megfelelni.

– Az NB I.-ben és az NB II.-ben lennie kell mentőnek a mérkőzésen, a harmadosztályban és attól lefelé viszont nem – hívta fel a figyelmet a szakember. – Amit biztosítani kell, az a defibrillátor, mentőorvos, orvosi szoba, mentőláda, hordágy és hordágyvivők. Mivel nem haladta meg a nézők száma az 1000 főt,  nem volt kötelező mentő jelenléte, így a hazai csapat jogszerűen járt el. Az, hogy a kihívott mentő mikor ér ki forgalomfüggő, nem a rendező klub felelőssége. Örülni kell, hogy nem lett nagyobb baj, de a tanulságokat mindenképp érdemes levonniuk a rendezőknek. Amennyiben volt kint MLSZ szövetségi ellenőr, az mindenképp jegyzőkönyvezte az eseményeket, de nagy valószínűséggel a játékvezető ellenőr jelentésében is szerepelt az eset – nyilatkozta Paróczai Sándor.

A DEAC-tól kapott információk szerint a játékos szerencsére jól van, még vár rá egy CT-vizsgálat, aztán valószínűleg egy hét pihenő következik a számára. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában