Helyi sport

2023.02.12. 19:17

Nem volt meg a Loki ritmusa

Szilágyi Zoltán úgy érzi, csapata nem tudott igazán ráhangolódni a dániai találkozóra.

Szilágyi Zoltán és csapata nem találta a megoldást a Nyköbing ellen | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler együttese úgy utazott Dániába, a Nyköbing otthonába, hogy egy pontszerzéssel saját kezében tarthatná a továbbjutás sorsát az El-ben. Azonban a debreceni lányok az utóbbi idők egyik leggyengébb játékával rukkoltak elő és kiábrándító, 34–22-es vereséget szenvedtek. 

Az összecsapás másnapján Szilágyi Zoltánt még Dániában érte utol portálunk.

 

A Loki vezetőedzője a HAON-nak azzal kezdte az értékelését, hogy csak maguknak köszönhetik ezt az eredményt.

– Nem tudtunk arra hőfokra felmelegedni, ami szükséges lenne egy ennyire fontos találkozón, holott tisztában voltunk a jelentőségével. Tudtuk, hogy egy pontszerzéssel a saját kezünkben lehetett volna a sorsunk a továbbjutást illetően. Alapvetően nem állt össze a védekezésünk. Nem szeretném a hiányzókra fogni, de Hornyák Dóra, Jovovics Jovana és Bordás Réka nélkül szerkezeti változtatásokra is szükség volt, amihez több idő kellett volna – jegyezte meg.

A szakember elmondta, hogy a szerencsével is hadilábon állt a DVSC. – Előre készültünk arra, hogy Füzi-Tóvizi Petra nehogy gyűjtse a 2 perces büntetéseket, hiszen ő volt az egyetlen beállónk. Ehhez képest a 20. perc körül már megkapta a másodikat, ez pedig a védekezésünket is befolyásolta.

 

De minden arra vezethető vissza, hogy szétestünk és ez egyszerűen nem megengedhető

– fogalmazott.
A szakember úgy véli, benne volt a pakliban, hogy esetleg nem nyernek, de a vereség mikéntjét elfogadhatatlannak tartja a Loki szintjén. – Az előző mérkőzésünkön – a Sola ellen – a csapat megmutatta, hogy egységesen, az utolsó pillanatokig képes elszántan küzdeni. Ezt most sajnos Dániában nem láttam. A helyzetkihasználásunk is rossz volt, az ellenfél kapusa Debrecenben alig találkozott a labdával, ezúttal pedig 17 védése volt – emelte ki.

Szilágyi Zoltán a mérkőzés során az egyik időkérése során azt rótta fel tanítványainak, hogy nem az történik a pályán, amit előzetesen megbeszéltek. – Sajnos nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka. Az biztos, hogy nem vettük fel azt a ritmust, ami kell egy ilyen találkozón.

 

Addig amíg nincsenek meg az ütközések védekezésben, nincs meg az elszántság támadásban, addig nem is a taktikai kérdések az elsődlegesek.

Nem tudom a miértjét, de nem tudtunk ráhangolódni erre az összecsapásra, ebből tanulnunk kell, hogy ez még egyszer ne forduljon elő – szögezte le a vezetőedző. 

A DVSC Schaeffler játékosaira két megmérettetés is vár a héten, először szerdán 17 órától a Magyar Kupában fogadják a DKKA csapatát, majd jön az utolsó csoportkör az EHF Európa-ligában: a Podravka vendégeskedik Debrecenben vasárnap 18 órától.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában