Kézilabda

2023.02.19. 15:54

Nem bírt a DEAC az ellenféllel, igazságos döntetlent hozott az összecsapás

A DEAC férfi kézilabdázói szombaton a Békés otthonában vizitáltak.

Forrás: DEAC

Mándi Norbert együttese hazai környezetben remizett az ötödik helyen álló együttessel, és a felek ezúttal is megosztoztak egymással a pontokon.

A DEAC ellenfele indította jobban az összecsapást, az első debreceni gólt Mucza Norbert szerezte a hatodik perc közepén (2-1). A folytatásban főleg a DEAC-nak kellett futnia az eredmény után, ám a 23. minutumban István Péter találatával már az egyetemistáknál volt a fór (8-9). Aztán a szünetig csak egyszer köszöntek be, így az első félidőt követően 12-10 állt az eredményjelzőn - írja a deac.hu.

A második játékrész is szoros küzdelmet tartogatott, ezt támasztja alá, hogy a legnagyobb különbség csupán kettő gól volt a csapatok között. Kiss Roland lövésével először mentek a debreceniek kettővel a 43. minutumban. Sokáig a DEAC vezetett, ám az 55. percben Laufer Gábor révén már a békésiek kerültek jobb helyzetbe (22-21). A hajrá szintén kiegyenlített csatát hozott, amelynek a végén igazságos döntetlen született. A DEAC-nál István Péter volt a legeredményesebb hét góllal, míg a békésieknél Szász Bálint ötször köszönt be.

Pethő Ákosék jövő héten az Ajka csarnokában vendégeskednek.

NB I./B 18. forduló

Optimum Solar-Békési FKC-DEAC 24-24 (12-10)

Békés Városi Sportcsarnok, játékvezetők: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.

A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza 3, Kiss R. 3, Bíró 2, Balázs 1, Rédei, Illés 5 (2), Kathi, Szolnoki, Kiss Axel 1, Pethő 2, Szilágyi, Bakó, István 7. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/3.

Kiállítások: 4 ill. 12 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában