Futsal

2023.01.08. 11:29

Fél lábbal már a következő körben a DEAC

Döcögősen indult a meccs a debreceniek számára, de aztán sima siker lett belőle.

Fotó: Molnár Péter

Ahogy arról portálunkon szombaton részletesen beszámolunk, magabiztosan, 6–1-re múlta felül a DEAC a DVTK-t a női futsal Magyar Kupa harmadik fordulójának első körében. A DESOK-ban szombat délután megrendezett találkozón végiig a hazaiak akarata érvényesült, a debreceniek közül Krascsenics Csilla és Nagy Anikó duplázott, Horváth Viktória és Gajzágó Flóra pedig egyszer-egyszer talált be, a vendégek gólját Molnár Enikő szerezte.

Quirikó Vivien
Forrás: Molnár Péter

A lefújás után Quirikó Vivien vezetőedző értékelte a HAON-nak a látottakat.
– Elég döcögősen indult a meccs, a félidő első felében történtek bosszantó dolgok, de szerencsére utána javult a helyzetkihasználásunk, és már szünetre sikerült egy magabiztosabb előnyt kialakítanunk – elevenítette fel. –A pihenő alatt néhány részletre felhívtam a lányok figyelmét azzal kapcsolatban, hogy miben kellett feljavulnunk a folytatásra. 

Összességében az volt a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, ami megnyugtató előnyt jelent a visszavágóra, úgy gondolom, ez sikerült is. 

A produkciónkkal nem vagyok feltétlenül elégedett, volt már ennél jobb mérkőzésünk is. Egy tipikus szünet utáni összecsapást játszottunk, amikor még nem feltétlenül voltunk annyira élesek, amennyire szerettük volna. A héten négy edzésünk volt, látszódott, hogy fáradtabbak voltak a lányok a megszokottnál – mondta el a szakember.

A labdával Krascsenics Csilla
Fotós: Molnár Péter

Krascsenics Csilla két gólt szerzett, mindkét találata okos megoldás után született.
– Mivel egy kisebb szünet után vagyunk, számítottunk arra, hogy vissza kell rázódnunk a játékba – szögezte le a 24 esztendő játékos. – Ennek ellenére fölényesen nyertünk, hat gólt rúgtunk. Igaz, hogy most kaptunk egyet, de ha az azt megelőző védelmi hibát kiküszöböljük, még jobbak lehetünk. 

Quirikó Vivien azt kérte tőlünk, hogy maximális koncentráció mellett, fizikálisan is tegyük oda magunkat. 

Szerintem ez hellyel-közzel sikerült, de a továbbiakban még ennél is több kell majd a jó szerepléshez. Az első gólomnál beleértem Nagy Anikó lövésébe, a második pedig egy begyakorolt szabadrúgás variációból született. Utóbbit a pénteki, taktikai edzésen szoktuk gyakorolni – nyilatkozta az egyetemisták 10-ese.

 

A visszavágót a tervek szerint január 28-án rendezik meg a Miskolci Városi Sportcsarnokban. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában