Rangadó után

2022.10.09. 10:44

Drenovac: összezárt a DEAC, ez is kellett a Nyíregyháza elleni sikerhez

David Dedek örült, hogy nem fordult el a közönség a debreceni csapattól.

Forrás: Kiss Annamarie

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a mostani szezonra alaposan átalakult DEAC férfi NB I.-es kosárlabdacsapata, hiszen 89–59-re legyőzte a Nyíregyházát a férfi kosárlabda NB I. második fordulójában. A szlovén David Dedek által dirigált hajdúságiak a nyitó fordulóban Sopronban szaladtak bele egy csúnya pofonba, így szombat este a Nyíregyháza ellen muszáj volt javítaniuk.

A szomszédvárak rangadóján nem kezdett jól a Debrecen, de aztán Djordje Drenovac és Tóth Ádám vezérletével fokozatosan felőrölték ellenfelüket.

Az utolsó negyedben csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyernek a hajdúságiak, így jogosan szólt a taps a meccs végén.

A lefújást követő sajtótájékoztatón David Dedek, a hazaiak trénere megköszönte a szurkolóknak, hogy a rossz soproni eredmény ellenére sokan kilátogattak a mérkőzésre és támogatták a csapatot. – Ez sokat jelentett, főleg a mérkőzés elején segített átlendülni a holtponton. A Nyíregyháza az első perctől kezdve azt mutatta, hogy nyerni érkezett az Oláh Gábor utcai csarnokba, nem adták könnyen magukat, de lépésről lépésre építkeztünk.

 

Kívülről könnyű meccsnek tűnhetett, de ezért a győzelemért meg kellett küzdenünk.

 

Gratulálok a csapatnak a munkához, egységként működtünk, kerestük egymást a pályán, ez így együtt eredményezte a harmincpontos diadalt – elemezte a szlovén szakember.

Djordje Drenovac  23 ponttal segítette együttesét a sikerhez. A szerb játékos kiemelte, csapatként működtek az összecsapáson. – Az elején nehezen találtuk a ritmust, de tudtuk, hogy ha türelmesek vagyunk és rendben lesz a védekezésünk, akkor a támadójáték is javulni fog – ehhez hatalmas mentális erő kellett a srácoktól.

A soproni fiaskó után után nagyon összezárt a csapat, csak a munkára koncentráltunk.

Ennek, illetve a védekezésnek és a csapatmunkának köszönhetően sikerült is megtalálni azokat a helyzeteket, amikből eredményesek tudtunk lenni, ez vezetett a szabolcsiak elleni győzelemhez – értékelt Drenovac.

A DEAC következő összecsapásáig nem kell sokat aludni, Polyák Lászlóék szerdán 18 órától a Kecskemét vendégei lesznek. 

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 2. forduló

DEAC – HÜBNER Nyíregyháza BS 89-59 (23–14, 24–16, 22–19, 20–10)

Debrecen, 850 néző. Vezették: Benczur, Mészáros, Sörlei.

DEAC: Scott 8/6, Gumbs 8/3, Drenovac 23/3, Gáspár 6, Tóth Á. 14. Csere: Taylor 7, Mócsán 5/3, Garamvölgyi 6/3, Polyák 6/6, Kenéz 6, Balázsi, Neuwirth. Edző: David Dedek

Nyíregyháza: Perry 11/3, Kiss B., Hillsmann 13/6, Henderson 14/6, Williams 12. Csere: Dolezaj 4, Mokánszki Máté 3/3, Kass 2, Bazsó , Fazekas. Edző: Pethő Ákos

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–9. 8. p.: 15–12. 10.p. 21–14. 14.p.: 29–16. 19.p.: 42–26. 22. p.: 54–33. 24. p.: 62–37. 28.p.: 64–45. 35.p. 80–49.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában