3X3-as világbajnokság

2022.08.26. 17:27

Mindent kiadtak magukból a magyar fiúk

A nemzeti csapat egy győzelemmel és egy vereséggel zárta szereplését a világbajnokságon.

Hegedűs Brúnó készül büntetőhöz | Forrás: Czinege Melinda

A debreceni 3X3-as U18-as kosárlabda-vb negyedik napján a magyar fiúknak szurkolhattunk a Nagytemplom előtti arénában. A srácok szerdán két mérkőzést játszottak Szerbiával, majd Németországgal, a nagy erőfeszítések ellenére mind a kettőnek vereség lett a vége. Így az már eldőlt, hogy a srácok nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe, azonban pénteken még várt rájuk két összecsapás.

Először a szintén két vereséggel álló Trinidad és Tobago volt az ellenfél. A két DEAC akadémistával – Hegedűs Brúnóval és Gadus Bogdánnal – felálló válogatott az első két percben fej-fej mellett haladt ellenfelével. Aztán tempót váltottak a mieink  kezdte a meccset, és hamar megnyugtató előnyre tett szert. Amikor 11–4 volt az állás, nem gondoltuk, hogy még izgulni kell. Pedig a karibi együttes alaposan összeszedte magát és kétpontosainak köszönhetően egy pontra feljött, így az utolsó perc 13–12-es hazai vezetésnél kezdődött el.

A trinidadi együttes a végéhez közeledve több labdát is eladott, és ezeket kihasználva a magyar fiúk végül 16–13 megverték ellenfelüket, megszerezve ezzel első győzelmüket a tornán. 

A mieink utolsó mérkőzésüket Egyiptom ellen játszották, az afrikai együttes – hozzánk hasonlóan – kikapott a szerbektől és a németektől, de megverte Trinidad és Tobagót. A népes szurkolótáborral rendelkező ellenfél jobban kezdte a találkozót és elment 4–1-re, de Gadus duplájának is köszönhetően egyenlítettek a magyar srácok. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, rendkívül parázs csatát láthattak a Kossuth térre kilátogatók. Kellemetlen stílusban játszottak az egyiptomiak, néha a durvaság határát súrolva, ez nem nagyon ízlett a magyar fiúknak. Az utolsó percre 5 pontos afrikai előnnyel fordultunk, és hiába tettek meg mindent Gadusék, már nem sikerült visszajönni a meccsbe, végül 20–14-re nyert Egyiptom.

Küzdöttek, amíg bírták

A találkozót követően a válogatottból Hegedűs Brúnó, a DEAC Kosárlabda Akadémia játékosa értékelt.

– Hatalmas köszönet jár a közönségnek, mert nagy segítséget nyújtottak nekünk a lelátókról

– kezdte, majd kitért a szerda meccsekre a szerbek és a németek ellen. – Szerintem megmutattuk, hogy mit tudunk, harcosak voltunk végig, mindent kiadtunk magunkból. A pénteki nap végére talán elfáradtunk, de küzdöttünk, amíg csak bírtuk – mondta.

A fiatal játékos kiemelte, hogy Debreceniként milyen nagy boldogság volt számára, hogy hazai rendezésű világbajnokságon szerepelhetett. Úgy fogalmazott, felemelő volt a hangulat, és erőt adott nekik a sok ismerős arc a nézőtéren.

Bakos Attila
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában