Nem lett meg a finálé

2022.08.15. 18:33

Hatalmas élmény volt az Eb a debreceni sportolónak

A DSC-SI országos bajnoka csak az eredmény miatt bosszús egy kicsit.

Fotó: Török Attila

Klekner Hanga, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola magyar bajnok rúdugrója kezdte meg elsőként a versenyzést a müncheni szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon a magyar küldöttségből. 

A 22 éves sportoló elsőre megugrotta a 410 és a 425 centit is, 

azonban a kevesebb mint két hónapja elért egyéni csúcsáig (445) nem jutott el, háromszor rontott a 440-es magasságnál. Így saját selejtezőcsoportját holtversenyben a nyolcadik helyen zárta, s mivel a másikban sokan teljesítettek jobban, számára véget ért az Európa-bajnokság.

Klekner Hanga a verseny után úgy nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak, hogy bár nagy élmény volt, azért mégsem teljesen elégedett az eredményével. – Csak kicsit izgultam, pont annyi versenydrukk volt bennem, aminek lennie kellett. Szerencsére többekkel már versenyeztem együtt a szezonban, így jó volt a hangulat. A felkészülésem jól sikerült, bár sajnos csak egy versenyen tudtam indulni az Eb előtt. Abban biztosak voltunk, hogy a döntőhöz legalább 450 kell, ráadásul sikeres 440-es első kísérlet szükséges majd hozzá, így inkább az volt bennem, hogy mindent elsőre kell megugranom, és aztán meglátjuk, mi lesz a végeredmény. 

Aránylag jó ugrásaim voltak, de van még mit javítani.

 Összességében örülök, hogy itt lehettem, hatalmas élménnyel gazdagodtam. Remélem, ez adott akkora löketet, hogy a jövő évi világbajnokságon jól szerepeljek majd, és ki tudja, talán az edzőm, Molnár Krisztina országos csúcsát is sikerül idővel túlugrani. Van még bőven a versenynaptárból: augusztus 23-án Németországban ugrom, majd az azt követő héten Svájcban vagy Olaszországban versenyzem. Aztán itthon lesz két Bronze Tour-os viadal Budapesten és Pápán, majd jön a győri Szuper Liga-döntő, illetve a csapatbajnoki döntő Debrecenben – mondta el Klekner Hanga, aki arra is kíváncsi, mire lesz képes a szezon hátralévő részében. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában