3X3-as kosárlabda vb

2022.08.23. 20:25

Egy vereség és egy győzelem a 3X3-as vb első napján

A franciák megverték a magyar lányokat, azonban Mexikó felett diadalmaskodtak a mieink.

A magyar lányok közül Zsámár Panna volt a legeredményesebb

Forrás: Napló-archív

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, az idei augusztus végén is a 3X3-as kosárlabdáé a főszerep a Nagytemplom előtt. A cívisváros az U18-as világbajnokságot és a World Tour Masters elnevezésű tornát látja vendégül. Előbbi kedden kezdődött meg méghozzá a rögtön hazai főszereplőkkel, hiszen a magyar lányok Franciaország válogatottja ellen léptek pályára.

Talán nem meglepetés, hogy már a nyitómeccsre is szép számú közönség gyűlt össze a Kossuth téren buzdítani a Dávid Mia Aletta, Zsámár Panna, Nagy Réka Andrea és Varga Napsugár alkotta nemzeti együttest.

Küzdelmesen telt az első perc, mindössze egyetlen kosár esett, de azt szerencsére Nagy szerezte, aztán a folytatásban egyenlítettek, majd fordítottak is a franciák. Két perc elteltével Rose Laure kosarával már 3–1-re vezettek a vendégek. A mieink azonban nem hagyták magukat és Nagy kétpontosának is köszönhetően 4–4-re egyenlítettek.

A meccs féltávjára azonban sorozatban szerzett négy ponttal elhúztak a franciák a mieinktől. A csapatok egy pillanatra sem álltak le, – ahogy ezt már a 3X3-as meccseken megszokhattuk. Két minutummal a vége előtt már 11–5-re vezettek Philippine Delpechék. A magyar lányok a végére már fáradni látszottak, de becsületükre legyen mondva, hogy mindent megtettek azért, hogy közelebb kerüljenek ellenfelükhöz. A nyitómeccsen az eredmény 14–8 lett a francia válogatott javára.

Megvan az első siker

A magyar lányok B jelű csoportjában a hollandok 14–4-re legyőzték Mexikót, majd Franciaország megszerezte sikerét is, 21–7-re lépték le Üzbegisztánt. Varga Napsugárék aztán a közép-amerikai együttessel vívták második csatájukat kedd este, ami rendkívül fontos volt a negyeddöntős remények életben tartása szempontjából. Ennek megfelelően a mieink alaposan bekezdtek, hiszen másfél perc alatt 5–0-s előnyt gyűjtöttek össze. Aztán az ellenfél összeszedte magát és 6–6-ra visszahozta a meccset.

A meglehetősen hektikus összecsapáson a mieink szépen lassan újra építgették az előnyüket, de Mexikó egy-egy kétpontossal igyekezett tartani a lépést. Varga Napsugár és Zsámár Panna remek meccset fogtak ki, így két és fél perccel a vége előtt már 19–13-ra vezettek és két pontra voltak a győzelemtől.

A találkozó utolsó kosarát is Zsámár szerezte meg, amivel 21–15-re nyertek a magyar lányok a mexikói válogatott ellen, ezzel megmaradt az esélyük a továbbjutásra. 

A lányok csütörtökön folytatják a szereplésüket a szerényebb minőséget képviselő Üzbegisztán és a rendkívül erős Hollandia ellen. 
BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában