A Hajógyári-szigeten versenyeztek

2022.07.19. 16:48

Discgolf-versenyen szereztek érmeket a DEAC játékosai

Almási Dávid aranyérmet, Almásiné Makai Angéla bronzérmet nyert a Kanyon Trilogy Challenge discgolf-versenyen. A két debreceni versenyző a DEAC frizbiszakosztály színeiben ért el dobogós helyezést, olvasható a klub közleményében.

A férfi kategória dobogósai

Forrás: DEAC

A Kanyon Trilogy Challenge július 16-án szombaton a Hajógyári-szigeten zajlott. A versenyen 42 fő vett részt 3 kategóriában (férfi open 12 fő, női open 6 fő, férfi kezdő 24 fő), és a DEAC frizbiszakosztályát 4 játékos képviselte. A versenyen szerzett tapasztalatokról Almásiné Makai Angéla számolt be.

„Hosszú kihagyás után kerültünk újra versenyhelyzetbe, ugyanis a tavaly őszi VI. Debrecen Disc Golf Open óta nem vettünk részt éles megmérettetésen a szakosztálytársakkal. Ráadásul ez a mostani verseny nem a megszokott formában zajlott, mert a játékosok nem használhatták a saját korongjaikat, hanem a szervezőktől kapott diszkekkel kellett végigjátszani a pályát. Mivel mindenki ugyanolyan korongokat kapott, a fő kérdés az volt, hogy ki tanulja meg leghamarabb, legjobban használni a játékszereket. Nekem a harmadik helyet sikerült megszerezni a női mezőnyben, ráadásul az egyik célnál egy birdie-t is sikerült dobnom, ami azt jelenti, hogy eggyel kevesebb dobással juttattam kosárba a korongot, mint az elvárt. Nagyon örültem ennek az eredménynek, de az idősebb fiam, Almási Dávid sikere tett igazán boldoggá, hiszen ő megnyerte a kategóriáját, ráadásul tetemes előnnyel. Úgy látszik, ő nagyon ráérzett, hogy a szervezők által biztosított diszkek, hogyan viselkednek. A szakosztály többi tagja is nagyon szépen helyt állt. Korompai Hunor a negyedik, Tóth Péter a nyolcadik helyen végzett.”

A női kategória dobogósai
Forrás: DEAC

A debreceni játékosok ott lesznek a jövő hétvégi Őrség Openen, és nagyban készülnek az augusztusi discgolf-csapatvébére is.

A részletes eredmények itt és itt érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában