Kosárlabda

2022.05.11. 19:52

Véget ért a DEAC kosarasainak vesszőfutása

Győzelemmel zárták utolsó bajnokijukat a Debreceni Egyetem játékosai.

Forrás: Napló-archív

Kaposváron játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését a 2021–22-es szezonban a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata. Bár az első pár támadását elhibázta, mégsem szakadt le ellenfeléről Berényi Sándor jelentősen megfiatalodott együttese, hiszen a hazaiak sem jeleskedtek a pontszerzésben, az ötödik percben mindössze 8–7-et mutatott az eredményjelző. A játékvezetők egy-két ítélete borzolta vendég kedélyeket, amelyekből könnyű kosarakat szereztek a somogyiak. Meglátszott a játékosok koncentrációján, hogy gyakorlatilag tét nélküli volt a találkozó, előfordult, hogy közvetlen közelről háromszor sem sikerült bepöccinteni a gyűrűbe a labdát. A kilencedik percre fordulva Berényi Sándor kikérte az első idejét, hogy némi életet leheljen alakulata kosárlabdájába. Ivan Aska két sikeres büntetőjével zárult az első negyed (24–20).

Djordje Dzseletovics és Valerio-Bodon Vincent kosaraival zárkózott a Debrecen, Nikola Lazics, a kaposváriak vezetőedzője azonnal időt is kért, igyekezvén elejét venni csapata összeomlásnak. Gáspár Mátyás két sikeres duplájával 34–31-re már a cívisvárosiaknál volt az előny, ám a dél-dunántúliak a nagyszünetre visszavitték a vezetést (44–39).

Fordulás után folytatódott a meglehetősen hangulattalan találkozó. Egy ideig befagyni látszott a különbség, aztán egy pontra felzárkózott a DEAC, amely azt is elbírta, hogy Neuwirth Bence egyik próbálkozása után kissé szokatlan módon a palán fölött hagyta el a gyűrűről lepattanó labda a játékteret. Sőt, Djordje Dzseletovics kosarai után újra vendégelőnyt (54–56) mutatott a tábla, nem is volt elégedett a nem túl nagy létszámú publikum.

Egypontos hajdúsági fórnál vette kezdetét az utolsó negyed, amelyben magához ragadták a kezdeményezést Polyák Lászlóék, és végül egy kis szépségtapaszként 91–82-s győzelemmel tettek pontot az előzetesen reméltnél sokkal rosszabbul végződő szezonra.

Jön a pihenő, illetve a tanulságok levonásával a következő idény csapatának – kezdve a vezetőedző személyével – kialakításának nem túl könnyű feladata.

MSZ

A tények

Középszakasz, középház, 10. forduló

Kaposvári KK–DEAC–Tungsram 82–91 (24–20, 20–19, 21–27, 17–25)

Kaposvár Aréna. Vezették: Praksch, Tőzsér, Csabai-Kaskötő (Téczely)

Kaposvár: Krnjajski 16/6, Diggs 15/9, Puska 6, Hendlein 12/6, Csorvási M. 12. Csere: Plézer 4, Antalics -, Paár 6, Bogdán 11/3. Vezetőedző: Nikola Lazics

DEAC: Kerpel-Fronius G. 4, Polyák 11/9, Valerio-Bodon 14/6, DRENOVAC 21, DZSELETOVICS 19/3. Csere: Aska 12, Gáspár M. 5/3, Neuwirth 3/3, Kiss K. -, Balázsi 2, Udemezue -. Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában