Sportlövészet

2022.05.20. 17:39

Országos kitüntetést kapott két debreceni sportlövő

Aszalós Imre és Varjú Miklós több évtizedes munkáját díjazta a Magyar Sportlövők Szövetsége.

Aszalós Imre (balról) és Varjú Miklós

Forrás: Cimre József

A Magyar Sport Házában tartotta meg május 16-án éves küldöttgyűlését a Magyar Sportlövők Szövetsége. A közgyűlés egyik napirendi pontja a kitüntetettek díjazása volt. Hajdú-Bihar megyéből Aszalós Imre nyugalmazott rendőr alezredest és Varjú Miklóst, a Debrecen Városi Lövész Egylet elnökét díjazták, előbbi ezüst jelvényt, utóbbi díszoklevelet kapott a sportlövészet érdekében kifejtett több évtizedes kiemelkedő, példaértékű munkájáért – számolt be a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület.

Aszalós Imre a Magyar Rendészeti Sportszövetség volt elnökségi tagja, majd alelnöke volt húsz éven át, 1994-től egészen 2014-ig. A nyugalmazott rendőr alezredes 1994 óta vezeti a Debreceni Rendőr Sport Egyesületet, 2010 óta a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetség elnöke. Aszalósra a sportos életvitel mindig jellemző volt, az utóbbi években az amatőr lövészet egyik népszerűsítője a megyében. 

Varjú Miklós Hajdú-Bihar megye legnagyobb létszámú lövészklubjának, a Debrecen Városi Lövész Egyletnek az elnöke huszonkét éve, emellett a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke. Jelenleg is aktív sportlövő, tavaly a hatvan év fölöttiek országos bajnokságán aranyérmet nyert csapatban, központi gyújtású pisztoly versenyszámban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában