Az év csapata

2022.04.25. 11:30

Felnőtt az elvárásokhoz a DVSC Schaeffler

Ábrók Zsolt tudja, a szurkolók számára az egyik legfontosabb, hogy csapatuk hiteles és szerethető legyen.

Forrás: Napló-archív

A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online olvasói a DVSC Schaeffler együttesét szavazták meg az év csapatának. Debrecen sportéletének egyik büszkesége a Loki kétszeres EHF-kupa-győztes, kétszeres magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes női kézilabdaegyüttese. Mozgalmas esztendőt tudhat maga mögött a gárda: Köstner Vilmos, majd Kudor Kitti irányításával tavaly ötödikként zárt a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig második helyen végzett, amelynek köszönhetően újra megmérethette magát a nemzetközi porondon. A nyártól Szilágyi Zoltán személyében új vezetőedző vette a csapatot, amely jelenleg a harmadik helyen áll a K&H női kézilabdaligában. Az Év sportolója-gálán a piros-fehérek nevében Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője vette át az elismerést.

Ez az egyik legfontosabb visszajelzés, hiszen bár mindig győzni, címeket szerezni akarnak a versenyzők, mégiscsak a szurkolókért és a nézőkért van a sport, így nagyon jóleső érzés, hogy a lányokat látták a legjobbnak a drukkerek

– ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak az ügyvezető. – Ne felejtsük, Bordás Réka pedig az év női sportolója lett a szavazáson, így elmondható, hogy amit lehetettet, begyűjtöttünk. Ez is mutatja, hogy a női kézilabda Debrecenben kiemelt sportág, a szurkolók mindig a tenyerükön hordozták a lányokat. Ha egy csapat ennek az elvárásnak, ennek a szerepnek meg tud felelni eredményeben is, az egy nagyon jó találkozás. Számunkra ez egy igen jelentős díj, komoly rangja van annak, ha a szurkolók és a nézők látják a legjobbnak a gárdát – fogalmazott.

Papp László, Debrecen polgármestere és Ábrók Zsolt a díjátadón | Forrás: Napló-archív

Ábrók Zsolt úgy látja, a szurkolók számára az egyik legfontosabb, hogy a csapatuk hiteles és szerethető legyen. – Ennek egyik kulcsa, hogy mi nem szigeteljük el az együttest a drukkerektől, hanem kifejezetten keressük a lehetőséget a találkozásokra. Úgy szervezzük a dolgainkat, hogy mindenhol elérhetőek, megközelíthetőek, közvetlenek legyünk. Nálunk – amikor az egészségügyi helyzet ezt megengedi – a mérkőzés lefújását követően lehetőség van pacsizni a lányokkal, oda lehet jönni a pályához fényképezkedni, aláírást kérni, vagy beszélni a kézilabdázóinkkal – hívta fel a figyelmet.

A gárda 2021-es szereplésével kapcsolatban kettős érzései vannak az ügyvezetőnek.

Úgy látta, a Magyar Kupa-ezüstéremmel és a nemzetközi kupahelyezés kivívásával sikeres tavaszi hadjáratot folytattak le a piros-fehérek, ám mégis van benne hiányérzet, méghozzá azért, mert úgy véli, már a tavalyi pontvadászatban harmadiknak kellett volna lennie az alakulatnak.

– A Mosonmagyaróvár minden tiszteletet és elismerést megérdemel, mert remekül kihasználták a lehetőséget, megérdemelték a bronzérmet, ám ha nem csúszik be az előző idényben annyi váratlan vereség, már 2021 nyarán bronzérmet ünnepelhettünk volna. A nyáron Szilágyi Zoltán vezetésével új lendülettel futottunk neki az idénynek, az ősznek, kimondtuk, hogy bronzérem a cél, ami nagy terhet rakott a csapatra. Jöttek az győzelmek, de a játék még nem volt olyan, mint amilyennek kellett volna lennie. Eleinte nehezen kezelték a lányok az elvárásokat, ettől függetlenül a nemzetközi kupát kivéve hozták az eredményeket.

Természetesen ahhoz időnek kellett eltelnie, hogy mindenki összecsiszolódjon a gárdánál, de az elmúlt hónapok történései azt mutatják, összeérett ez a munka, és nagyon jól jöttünk ki azokból a mérkőzésekből, amelyek fordulópontot tudnak jelenteni egy csapat életében.

A lányok mentálisan is nagy erőt mutattak, ennek is köszönhető a jelenlegi bronzérmes helyezés. Remélem ez így marad, és jövőre újra mi leszünk majd a Haon és a Napló olvasóinál a legjobb csapat – fogalmazott az ügyvezető.

A DVSC Schaeffler gárdájának négy bajnoki áll rendelkezésre a harmadik hely bebiztosítására.

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában