Nézze vissza!

2022.04.14. 13:30

Átadták az Év sportolója elismeréseket

Ezúttal hat kategóriában szavazhattak a HAON és a Napló olvasói.

Forrás: Molnár Péter

A Hajdú Online és Hajdú-bihari Napló idén is megtartotta hagyományos Év sportolója díjátadóját. A gálán a megye legjobb sportolóira, szakembereire lehetett szavazni. Ezúttal hat kategóriában osztották ki az elismeréseket, melyről a HAON és Napló olvasói döntöttek. Az év utánpótláskorú női sportolója Sólyom Anna, a Shogun SE karatékája lett, a legjobb utánpótláskorú férfi sportolónak Kovács Ákost, a DEAC-Tungsram kosárlabdázóját választották. Az év női sportolója kategóriában Bordás Réka, a DVSC Schaeffler kiválósága nyert, a férfiaknál Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kerekesszékes vívója bizonyult a legjobbnak, Az év csapatának a DVSC Schaefflert választották meg a drukkerek, a legjobb edző kategóriában Kovács Judit, a Flex-HD SE szakvezetője lett a győztes.

Az ünnepélyes díjátadón Papp László köszöntötte a sportolókat, vezetőket. – A Covid és az elmúlt két év viszontagságai átírták a sporthoz és tömegrendezvényekhez való viszonyunkat, ám remélem, visszatérünk a normális kerékvágásba. Debrecen életében a sportközponti kategória fontos része a város identitásának. Szerencsére a város, valamint a megye sportélete igen gazdag, rengeteg eredményes sportoló és sportklub viszi jó hírünket. A hétvégi sportsikerek plusz töltetet adnak a következő héthez, amikor zajlik a megmérettetés, eggyé válunk a versenyzőkkel, mert a magunkénak is érezzük az eredményeket. Ezért is van nagy jelentősége a sportnak, hiszen összekovácsol minket. Szívből gratulálok a díjazottaknak és minden helyezettnek  – fogalmazott a városvezető.
 


Beszédében Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke nem tagadta, sportszerető emberként mindig örömmel tesz eleget minden sporttal kapcsolatos meghívásnak. – Egyik alapvető feladatunk, hogy fejlesszük a megyét, köztük a sportlétesítményeket. Elkötelezett támogatójaként a sportcélú fejlesztéseknek vallom, egy sportcsarnok mindig multifunkcionális, hiszen nemcsak az élsportnak vagy a tömegsportnak, hanem sokszor a kultúrának is helyt ad. Az elmúlt időszakban négy nagyméretű labdarúgópálya, több mint 35 műfüves kispálya és több óvodai sportpálya épült Hajdú-Biharban – sorolta az alelnök. Hozzátette, igyekeznek a megyei programokon is megjelenni és népszerűsíteni a sportot, a mozgást.

Bakos Attila sportrovatvezető felidézte, a koronavírus-járvány miatt tavaly nem lehetett megtartani a több évtizedes hagyományokra visszatekintő díjátadót. – Fontosnak tartjuk, hogy minden évben megháláljuk a megyénkbeli sportolóknak azt a sok örömet, amit okoznak nekünk a jó szereplésükkel, miközben néha talán meg is feledkezünk arról, hogy mennyi munka és áldozat van egy-egy siker vagy csak néhány pályán töltött perc mögött. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen rengeteg a kiváló sportoló Hajdú-Biharban, akik rendre elkényeztetnek minket az eredményeikkel. Emiatt kissé nehéz helyzetben is voltunk, már eleve a jelöltek listájának összeállításánál is. Miután sikerült összeírni a neveket, rábíztuk az olvasókra, hogy ők döntsék el kik nyerjenek, és akik nagyon szép számban szavaztak is a kategóriák győzteseire. Szívből gratulálunk a díjazottaknak – zárta beszédét.

A felszólalásokat követően a győztesek kihirdetése következett. A sportolók és szakemberek a díjakat Papp Lászlótól, Tasi Sándortól, illetve Vass Katától, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztőjétől kapták kézhez. Az év edzőjének választott Kovács Judit távollétében Kovácsné Laurinyecz Júlia, a Flex-HD egyesület elnöke vette át az elismerést. 

MSZ

A díjazottak

Az év felnőtt férfi sportolója: Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub, kerekesszékes vívó)
Az év felnőtt női sportolója: Bordás Réka (DVSC Schaeffler, kézilabda)
Az év utánpótláskorú férfi sportolója: Kovács Ákos (Debreceni Kosárlabda Akadémia, kosárlabda)
Az év utánpótláskorú női sportolója: Sólyom Anna (Shogun SE, karate)
Az év felnőtt csapata: DVSC Schaeffler (női kézilabda)
Az év edzője: Kovács Judit (Flex-HD SE, aerobik)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában