Kosárlabda

2022.03.12. 17:04

A kemény játék hozta meg a DEAC sikerét

Berényi Sándor nem volt elégedett a csapata teljesítményével, de örül a győzelemnek.

A DEAC férfi kosárlabdacsapata az NB I. alapszakaszának 24. fordulójában a sereghajtó Paksot fogadta pénteken este. A cívisvárosiaknak nem kezdtek jól, az első tíz perc végén a vendégek vezettek 24–23-ra. A nagyszünetre kis híján vezetéssel mehettek Berényi Sándor tanítványai, de az utolsó másodpercekben egalizáltak Petar Mijovics fiai, így 46–46-al mentek pihenőre a felek. A találkozó második felében látszott, hogy sikerült rendezni a sorokat, sokkal jobban teljesített a Debreceni Egyetem kosárcsapata. Egyre inkább működött az együttes védekezése, illetve a befejezések is pontosabbak voltak. Az utolsó tíz minutumra 67–63-ra fordított a hazai gárda. A negyedik negyedre csak tovább nőtt a különbség, végül 90–82-es hajdúsági siker született. A két legeredményesebb játékos Djordje Drenovac és Brown voltak, mindketten 19-19 pontot hoztak össze.

 

A találkozót követő sajtótájékoztatón Berényi Sándor vezetőedző értékelte csapata teljesítményét. – Az első félidő sok szempontból nagyon rossz volt, mert borzasztóan védekeztünk, hiányzott a srácokból az agresszivitás. A Paks tulajdonképpen azt játszotta, amit a vezetőedzőjük felrajzolt nekik. Gyakorlatilag így telt el az összecsapás első része. A mérkőzés második felében sokkal keményebben játszottunk, ez volt a győzelmünk kulcsa. Elégedett nem vagyok, de a siker kimondottan fontos volt számunkra – fogalmazott az edző.

 

Majd Xavier Thames, a DEAC kosárlabdázója is beszélt az atomvárosiak elleni összecsapásról. – Az első játékrészben a képességeinket tekintve alulteljesítettünk. A szünetben a mester átadta nekünk a megfelelő taktikai utasításokat, amelyben a megfelelő védekezés volt a legfontosabb. Továbbá, a játékunk sokkal agresszívebb lett, valamint a passzaink is nagyobb százalékban sikerültek. Ezen a találkozón csak a meccs második felén nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt – zárta gondolatait a debreceniek játékosa.

 

A DEAC férfi kosárlabdacsapata a bajnokság következő fordulójában Szombathelyre látogat jövő hét szombaton. 

 

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában