Kosárlabda

2022.03.11. 20:49

Hozta a kötelezőt a DEAC

Az összecsapás első felében kiegyenlített játék folyt, majd a hazai gárda a maga javára fordított a találkozót.

Összesen 19 ponttal Djordje Drenovac (DEAC) volt a legeredményesebb játékos a mérkőzésen

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC férfi kosárlabdacsapata az NB I. alapszakaszának 24. fordulójában a sereghajtó Paksot látta vendégül péntek este. A találkozót megelőzően háromhetes válogatott szünet volt az együttesek számára. A debreceniek utolsó bajnokijukat február közepén játszották a Szedeák otthonában, akkor hosszabbítást követően 100–98-ra kaptak ki. Az atomvárosiak sem hangoltak jobban, ők a 23. körben 82–65-re kaptak ki a szombathelyiektől hazai környezetben.

Forrás: Czinege Melinda

A feldobás előtt a 120 éves DVSC-t köszöntötte a Debreceni Egyetem kosárlabda szakosztálya. A Debreceni VSC Egyesületet és a Futballszervező Zrt.-t Kósa Lajos és Szabó Péter elnökök, illetve Hornyák Dóra és Dzsudzsák Balázs csapatkapitányok képviselték.

Forrás: Czinege Melinda

Az első negyedet a vendégek kezdték jobban, majd a debreceniek is felvették a játék ritmusát, fej-fej mellett haladtak a felek. Ahogyan Berényi Sándor vezetőedző nyilatkozta a mérkőzést megelőzően, a paksiak együttese erősebb, mint a tabellán elfoglalt helyük mutatja. Ez be is igazolódott a folytatásban, hiszen 24–23-as atomvárosi előnnyel ért véget az első felvonás. A második negyedben a paksiak igyekeztek tartani az előnyüket ameddig csak lehetetett. Két és fél perccel a szünet előtt sikerült az egyenlítés, majd a fordítás is a cívisvárosiaknak, hiába kért időt a vendégek vezetőedzője döntetlennél. A félidei pihenőre úgy tűnt, hogy a hajdúságiak mennek előnnyel, de az utolsó pillanatban Brown hárompontosa 46–46-ra egalizált. Az első játékrész két legeredményesebb kosárlabdázója, Djordje Drenovac, valamint Brown egyaránt 11-11 pontot dobott.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy Berényi Sándornak sikerült megfelelő utasításokkal ellátnia együttesét, hiszen előnybe került a DEAC, amelyet ezúttal meg is tudott tartani. Az utolsó negyedre 67–63-as debreceni vezetéssel készülhettek a csapatok. Ez volt az első tíz perc, amikor előnnyel zárt a hazai alakulat. A meccs hajrájában egyre inkább működött a DEAC védekezése, illetve a támadások is eredményesen zárultak Ivan Aska vezényletével. Az összecsapás magabiztos, 90–82-es hazai sikerrel zárult. A legeredményesebb Drenovac és Brown voltak, mindketten 19-19 pontot dobva.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata legközelebb jövő hét szombaton lép pályára a Szombathely otthonában. 

Arany Balázs

A tények

 

Tippmix Férfi NB I. A csoport, 24. forduló

 

DEAC-Tungsram – Atomerőmű SE 90–82 (23–24, 23–22, 21–17, 23–19)

 

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezették: Tóth C., Frányó P., Makrai M.

 

DEAC: Thames 6/3, Polyák 7/6, Valerio-Bodon 9/3, Drenovac 19/6, Tóth 17. Cserék: Kerpel-Fronius 2, Kovács Á. -, Hagins 3/3, Neuwirth -, Dzeletovics 12/6, Aska 15.

 

Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Paks: Brown 19/9, Frank 2, Brzoja 18, Goins 11/3, Pacevicius 11. Cserék: Kovács Á. 2, Keith 16/6, Kis 3/3.

 

Vezetőedző: Petar Mijovics


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában