Szélesebb tagság

2022.02.25. 17:17

Hagyományok teremtése a DVSC-nél

Kósa Lajos szeretné, ha még szorosabb lenne a szurkolók kötődése a klubhoz.

Forrás: Napló-archív

Taggyűlést tartott a DVSC egyesülete a héten, aminek alkalmával több napirendi pontot is megtárgyaltak a jelenlévők. A legfontosabb azonban, amiről döntés született, két alelnök megválasztása, valamint az egyesület megnyitása volt. A tagság úgy döntött, hogy az alelnöki tisztségeket Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke töltheti be.

 

Az elnök továbbra is Kósa Lajos marad, aki a Hajdú-bihari Naplónak nyilatkozott a közgyűlést követően. – Az egyesületnek 41 alapító tagja van, ahhoz, hogy valaki csatlakozhasson két alapító tagnak az ajánlása szükséges. Ennek a birtokában pedig az elnökség hozza meg a végleges döntést, hogy az illetőt felveszik-e. Alapvetően nyílt tagságban gondolkozunk, tehát minél több Loki-szimpatizánst várunk a tagok közé. Módosítottuk is az alapszabályt annak érdekében, hogy a működést rugalmasabbá tegyük – fogalmazott

 

Szervezettebb egyesületi élet

 

Az egyesület azt is céljául tűzte ki, hogy a szurkolók körében minél inkább megismertesse a DVSC gazdag, 120 esztendős történelmét. 

– Az a lényeg, hogy elkezdjük feldolgozni és nyilvánossá tenni azokat a történeteket, illetve háttér-információkat, amelyek még szorosabbá tehetik a kötődést, hiszen mégiscsak egy 120 éves klubról van szó. Szerintem a szurkolók többsége nem is tudja, hogy annak idején ki volt a Loki alapítója, vagy eredetileg milyen néven jött létre a klub 1902-ben 

– hozott fel példákat az elnök, majd további törekvésekről is említést tett. – Nincs a DVSC-nek egy olyan elismerése, amit azoknak adnánk, akik sokat tettek a csapatért. Sok hagyományt meg kell teremteni, ezzel foglalkoznunk kell. Hála istennek úgy tűnik, hogy egyre inkább túl leszünk a Covidon, így ennél szervezettebb egyesületi életet is lehet majd élni – osztotta meg a terveket Kósa Lajos.

 

Az egyesület új tagjainak toborzása hivatalosan március 12-én, a DVSC 120. születésnapján kezdődik majd. A jeles alkalomra egyébként több attrakcióval is készül a Loki: rajzpályázatot hirdetett a gyermekeknek „Kedvenc DVSC-élményem” címmel, továbbá akkor hirdetik majd ki az elmúlt 120 év legjobbjának választott mérkőzést, játékost és vezetőedzőt. Az előbb említettekről a Loki honlapján még jövő hét keddig voksolhatnak a szurkolók. 

 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában