Labdarúgás

2022.02.05. 08:16

Felkészült a Vidiből a DVSC, tudják, mit kell tenniük a győzelemért

A Loki futballistái hét és fél éve húzódó rossz sorozatnak akarnak véget vetni.

Joan Carrillo vezetőedző | Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a MOL Fehérvár FC vendége lesz szombaton este 19 óra 30 perctől az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A Fejér megyei gárdát nyugodtan nevezhetjük a Loki „mumusának”, hiszen 2014 októbere óta nem sikerült ellenük bajnokit nyerni. Azóta 17 mérkőzésen mindössze 3 döntetlent hoztak össze a piros-fehérek 14 vereség mellett.

Van tehát miért küzdeniük a debreceni futballistáknak, akik közül a hosszú sérüléséből visszatérő Poór Patrik beszélt a Naplónak a Kisvárda elleni múlt heti találkozóról és a rájuk váró nehéz feladatról. – Remek érzés volt, főleg, hogy a Nagyerdei Stadionban léphettem újra pályára. Nem volt egyszerű az elmúlt időszak, de úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülés és szerencsére a koronavírus is elkerült. Ezeknek köszönhetően játszhattam, és remélem, hogy a szombati meccsre is bebiztosítottam a helyemet – mondta, majd kitért az előző összecsapásra. – Reálisan nézve azt hiszem, örülnünk kell, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a Várda ellen és begyűjtöttünk egy pontot. A támadásoknál kellene nagyobb önbizalom, lehetnénk bátrabbak, mert úgy szerintem még jobb eredményeket érhetnénk el – fogalmazott. 
A védő kijelentette, hogy a Loki azért utazik Székesfehérvárra, hogy nyerjen, és azt is elmondta, mi szükségeltetik ehhez. 

Az a stabil védekezés, amit az elmúlt meccseken mutattunk és a már említett bátor támadójáték. A héten alaposan felkészültünk a Vidiből, úgyhogy tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk a győzelem érdekében

– mondta határozottan Poór Patrik, aki a felkészülés és az előző bajnoki alkalmával jobbhátvédként kapott szerepet, azonban a hátsó alakzat közepén is ugyanúgy otthon érzi magát saját bevallása szerint. 

Ön szerint mi lesz a MOL Fehérvár–DVSC mérkőzés vége?

Nem Joan Carrillo a lényeg


A DVSC vezetőedzőjének, Joan Carrillónak kifejezetten különleges lesz a fehérvári túra, hiszen két alkalommal is volt ott tréner, ráadásul 2015-ben bajnoki címet is szerzett az együttessel. – Nagyon jó csapattal dolgozhattam anno a Videotonban, akikkel szép eredményeket értünk el. A mostani Fehérvár is jó csapat, amelynek pontokra van szüksége, ahogy nekünk is. Nagyon sok barátom van ott a csapatban és a szurkolók között is, de a mérkőzés alatt arra fogunk koncentrálni, hogy megszerezzük ezeket a pontokat. Számomra nem az a legfontosabb, hogy Joan Carrillo játszik a Vidi ellen, hanem az, hogy a Loki mindent megtegyen a sikerért – hangsúlyozta.


A katalán szakember elárulta, kielemezték, hogy mire számíthatnak aktuális riválisuktól. 

Nem számítok arra, hogy meg fognak minket lepni. Nagyon jó edzéseken vagyunk túl a héten, és készen állunk arra, hogy megmérkőzzünk

– fogalmazott a vezetőedző, majd kiemelte, előrelépésnek tartja, hogy az elmúlt mérkőzéseket kapott gól nélkül tudta lehozni együttese.

 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában