Fotókkal

2022.02.09. 17:29

Egy magyar nyert a Bocskai szerdai napján

A betegség több ízben is beleszólt a hazaiak szereplésébe.

Összesen 14 magyar bokszoló lépett ringbe a 66. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny második, szerdai napján, ám győztesen sajnos csak egy hagyta el azt közülük. Akadt, akiknek az ellenfele miatt nem volt rá esélye, mások egészségi okokból még a szorítóig sem jutottak el.

 

Időrendi sorrendben elsőként Hachbold Juditot szólították a kötelek közé, aki végigharcolta a 3x3 percet, ám a pontozóbírók lengyel lányt látták jobbnak. Czukor Domina már nem tudta ennyire felvenni a kesztyűt, edzői az első menetben bedobták a törülközőt. Halász Nóra becsülettel állta a brazil Beatriz Soares ütéseit, ám a bíró az utolsó menetben véget vetett a küzdelemnek. Sajnos az 54 kilós Szaka István is megérdemelten maradt alul brazil ellenfelével szemben. Boros Petra egyértelmű pontozással kapott ki a lengyel Martina Jancelewicztől. Tóth-Szabó Vilmos sima vereséget szenvedett, ahogy Vánczku Attila is. Balog Márk az érzése szerint közel állt a sikerhez, ám a bírók másképp látták, és megosztott pontozással az osztrák Malik Dadaevet hozták ki győztesnek.

 

Debreceni szempontból a legnagyobb várakozás az 57 kg-os Bernáth László szereplését előzte meg, ám a DVSC Boxing öklözője nem tudott ringbe lépni a fehérorosz Maksim Pankou ellen.

Szabó „Titusz” Sándor, a DVSC edzője a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, Bernáth nem érezte jól magát már a mérlegelésnél sem, ezért az egészsége érdekében úgy döntöttek, visszalép a tornától.

A szakember nagyon sajnálta tanítványát, mert komoly reményeket fűztek a szerepléséhez. A másik DVSC-bunyós, Komjáthi András egy ukránnal találkozott, de a második menetben megállították a mérkőzését, és Isakovot hirdették ki győztesnek. Mint Szabó Sándortól, a klub elnökétől megtudtuk, Komjáthit betegség hátráltatta a felkészülésben. – Éppen a hajrában esett ki három hétre, és bár 86 kilóban neveztük, a betegsége miatt 79-re fogyott le, amivel nem csak a testsúlyából veszített rengeteget, hanem az erejéből is. A mérlegelés előtt rengeteg vizet kellett innia ahhoz, hogy egyáltalán a súlycsoport minimumát hozza – adott háttérinformációt az elnök.

 

Salánki László négy tanítványa közül Kovács Dávidot leléptették a második menetben, Homen Péter végigküzdötte a kilenc percét, de nem nyert. A nap egyetlen magyar-magyar mérkőzésén Balla András összecsapása két menetig sem tartott a honvédos Kovács Pál ellen, míg a szerda utolsó magyar érdekeltségű mérkőzésén Tóth Ádám próbálta valamivel szebbé tenni a napot, de nem nem járt sikerrel.

 

MSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában