Labdarúgás

2022.02.11. 12:46

DVSC: ki kell használni a lendületet!

Egyre jobb teljesítményt nyújt a Loki, azonban a Mezőkövesd ellen is határozottan kell kiállni.

Fotó: Napló-archív

A Hajdú-bihari Napló az OTP Bank Liga idei szezonjára azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021–2022-es idényt lapunkkal együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár. 

 

Bernáth Csaba szerint a szervezettség volt a kulcsa a Vidi elleni sikernek. – Fegyelmezetten, céltudatosan játszottak a fiúk, az volt a lényeg, hogy a Fehérvárt ne engedjük kibontakozni. Bár hozzáteszem, az első fél­időben jobb volt az ellenfél, de ahogy mentünk bele a meccsbe, úgy lendült bele egyre inkább a Loki. Hosszú távon is nagyon értékes győzelem ez – fogalmazott. 

 

A Paks ferencvárosi 3–0-s győzelme volt a forduló másik szenzációja. 

Olyan, hogy a Vidi és a Fradi is kikapjon ugyanabban a fordulóban 2018 őszén történt meg utoljára. 

– A végét ha nézzük, szerintem továbbra is az FTC a bajnokság esélyese. Csercseszov mester valami újat szeretne, ami egyelőre még nem működik, de rendeződni fognak és megmutatják majd, hogy az övéké a legjobb csapat az országban – mondta el véleményét a piros-fehérek közönségkedvence. Bernáth Csaba szerint a Mezőkövesd elleni bajnokin is ugyanaz a határozottság szükséges a sikerhez, mint amit a múlt héten mutatott a debreceni együttes. 

 

Más lenne, ha most kezdődne 

 

– Több meglepő eredmény is volt a hétvégén, valahogy éreztem, hogy a Paks a Fraditól, a Loki pedig a Viditől nem fog kikapni, de hogy mind a kettő meg is nyeri a meccset, arra nem számítottam. A Paks szenzációs, ha tehetem, mindig nézem a meccseiket, és emelem kalapomat előttük, hogy csak magyar futballistákkal ilyen sikereket érnek el – mondta Szebeni István, majd áttért a Lokira. – Lehet, hogy mostanra rázódott össze a gárda és kezdi felvenni az NB I. ritmusát, de ez a Gyirmótra is igaz lehet, hiszen két győzelemmel kezdték a tavaszt. 

Ha most kezdődne a bajnokság, és ezzel a mentális és fizikális felkészültséggel indulna neki a DVSC, akkor szerintem nem a bennmaradáson kellene gondolkodni

– mondta a televíziós szakember. 

 

A műsorvezető kitért Dzsudzsák Balázsék Mezőkövesd elleni bajnokijára is. – Beszéltünk már korábban is arról, hogy a 12 csapatos első osztályban rövid idő alatt változhatnak a dolgok. Például ha szombaton nyerünk, akkor megelőzzük a Kövesdet és feljövünk a hetedik helyre. Most lendületben vagyunk, ezt jó lenne kihasználni, azonban nagyon fontos, hogy egy pillanatra sem szabad elhinni, hogy ez a meccs már megvan. Olvastam olyan szurkolói véleményt, hogy a Mezőkövesdet simán verjük, de ez nem jó hozzáállás, a fiúknak úgy kell kimenniük minden összecsapásra, mintha az lenne az utolsó – mondta Szebeni István, aki szerint az MTK és az Újpest rossz formáját ki lehetne használni, hogy megnyugtató távolságra kerüljön tőlük a Loki. 

 

Bakos Attila 

 

Az állás

 

Bernáth Csaba 69 pont

Szebeni István 75 pont

 

A labdarúgó NB I. 19. fordulójának eredményei

 

MTK Budapest–ZTE FC 0–2 

Kisvárda–Budapest Honvéd 3–2 

Gyirmót FC Győr–Újpest FC 1–0 

Mol Fehérvár FC–Debreceni VSC 1–2 

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1–2 

Ferencváros–Paksi FC 0–3 

 

A 19. forduló pontszámai

 

Bernáth Csaba 

MTK Budapest–ZTE 2–1 0 

Kisvárda–Honvéd 1–1 0 

Gyirmót–Újpest FC 1–3 0 

Fehérvár–DVSC 1–1 0 

Mezőkövesd–Puskás 0–1 2 

Ferencváros–Paks 3–1 0 

 

Szebeni István 

MTK Budapest–ZTE 1–1 0 

Kisvárda–Honvéd 2–1 2 

Gyirmót–Újpest FC 1–1 0 

Fehérvár–DVSC 0–1 2 

Mezőkövesd–Puskás 1–2 3 

Ferencváros–Paks 2–2 0 

 

A 20. forduló tippjei

 

Bernáth Csaba 

Újpest FC–Kisvárda 2–1 

Paksi FC–Gyirmót 3–1 

DVSC–Mezőkövesd 3–1 

Puskás–MTK Budapest 2–0 

Honvéd–Fehérvár 2–2 

ZTE–Ferencváros 1–3 

 

Szebeni István 

Újpest FC–Kisvárda 1–1 

Paksi FC–Gyirmót 3–2 

DVSC–Mezőkövesd 2–1 

Puskás–MTK Budapest 3–0 

Honvéd–Fehérvár 1–1 

ZTE–Ferencváros 1–2 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában