Visszatérés a valóságba

2022.02.13. 09:05

Baráth Péter: nagyobb koncentrációra van szükség

A középpályás szerint az ilyen meccseket meg kellene nyerniük, hogy ne hátrafelé kelljen tekintgetni a tabellán.

Baráth Péter | Forrás: Napló-archív

A DVSC labdarúgócsapata 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Mezőkövesd ellen a bajnokság 20. fordulójában szombat este. Az első játékrészben Ugrai Roland felső kapufája volt az első helyzet, majd Jurina egy szöglet utáni kavarodásban kotorta be a lábát közelről. A játékrész hajrájára visszavette a Loki az irányítást. Előbb Szécsi Márk egy bedobás után fejelt a felső kapufára, majd Baráth Péter harcolt ki büntetőt, melyet Dzsudzsák Balázs félmagasan nagyjából a kapu közepébe lőtt. 1–1.


Az első negyvenöt perc viszont még ezt követően sem ért véget, a hosszabbításban ismét Ugrai tekert a felső lécre, ezúttal nagyjából huszonhárom méterről igyekezett megtréfálni a kapust.


A második félidőben Vadnaié volt az első találat a 64. percben. A jobb oldalról érkező beadásba senki sem tudott igazán beleérni, kivéve a balhátvédet, aki közelről bebombázta a labdát Hrabina Alex kapujába. Öt minutummal később kísértetiesen hasonló módon talált be Besirovics, majd a találkozó hajrában Jurina is, kialakítva a 4–1-es végeredményt.
 

A találkozót követően Baráth Péter, a Loki középpályása értékelte teljesítményüket a Hajdú-bihari Naplónak. – Viszonylag jól kezdtük a mérkőzést, amit kért tőlünk a mester, azt próbáltuk betartani. Viszont egy idő után visszább vettünk, nem követtük megfelelően az instrukciókat, és amiket gyakoroltunk egész héten. Így gólt is kaptunk sajnos, viszont a játékrész végére ismét rákapcsoltunk, össze is jött az egyenlítés. A pihenőre így nyugodtabban mehettünk Dzsudzsák góljának köszönhetően.

A második játékrészre megbeszéltük, hogy ugyanolyan lendületesen kezdünk, mint az elsőben, ez össze is jött, de a félidő felére ismét csökkent a lendületünk, amit kihasználtak a borsodiak megnyerve a találkozót

– fogalmazott a játékos.


A Loki egy idő után a hátrány ledolgozása érdekében átállt a háromvédős rendszerre, ám ez fordítva sült el. – Nem csak a védelem hibázott,  az egész csapat hátsó munkájában látom a problémát. Nem lepett meg minket a vendégek játéka, de nálunk az egyéni teljesítményekben kell egy kis változás, nagyobb koncentrációra van szükség. A fehérvári összecsapáson szerintem szabadabb volt a középpályánk, több terület állt rendelkezésre, valószínűleg a Mezőkövesd ebből is készült. Az ilyen mérkőzéseket meg kellene nyernünk, hogy ne visszafelé kelljen tekintenünk a tabellán, hanem előre – zárta gondolatait Baráth Péter.


A DVSC következő bajnokiját a Puskás Akadémia otthonában játssza a jövő héten, vasárnap délután.

 

Arany Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában