Labdarúgás

2022.01.22. 18:05

Megnyerte második edzőmeccsét is a Loki

A mérkőzést Ugrai Roland remek csavart lövése döntötte el.

Fotó: Czinege Melinda

A DVSC labdarúgócsapata lejátszotta második felkészülési mérkőzését az ukrán FC Minaj ellen hazai pályán. A szombat délután 16 órától kezdődő mérkőzést megelőzően mindössze egy edzőmeccset játszott a Loki. Azon az összecsapáson az NB III. listavezetőjét, a Kazincbarcikát győzték le 4–0-ra múlt hétvégén. A csapat egy új játékossal egészült ki azóta, Dorian Babunski érkezett a Botev Vratsa gárdájától.

Forrás: Czinege Melinda


A Nagyerdei Stadionban néhány perccel a kezdés előtt elkezdett esni a hó, amely nem volt kellemes párosítás a nulla fok alatti hőmérséklettel. Kissé furcsa volt, hogy mindössze egy asszisztens segítette a játékvezető dolgát. A debreceniek kezdőjében többnyire a bajnokikon is játszó játékosok kaptak helyet 4-4-2-es felállásban, az új igazolás a cserepadon várt bevetésre. Érdekesség, hogy a védelem mindkét szélén középső védők szerepeltek, Charleston dos Santos és Poór személyében, mivel Bévárdi Zsombor, Korhut Mihály, illetve Ferenczi János sem lett nevezve az összecsapásra. A találkozó első nagyobb helyzete a vendégek előtt adódott, a 16. percben egy beadást követően Tverdoheie fejelt Gróf kapuja felé, de célt tévesztett fél méterrel. Az első húsz minutumban a Minaj játszott fölényben, kisebb lehetőségeik adódtak, de a labdát többet birtokolták. A Loki mestere, Joan Carrillo végig utasításokkal látta el csapatát, együtt élve a mérkőzéssel. A meccs 36. percében az első DVSC-helyzetből rögtön gól született. Egy kontratámadás során Soltész Dominik passzolt Ugrai Rolandnak keresztbe, aki betört a védők között, és 16 méterről gyönyörűen tekert a bal felső sarokba. A hajdúságiak negyedik szögletéből nem alakult ki helyzet, így a hazaiak edzője sürgette védőit a mihamarabbi visszazárás érdekében. Az első játékrészt a Loki ötödik szöglete után Pávkovics Bence fejese zárta le, így 1–0-s debreceni vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

Forrás: Czinege Melinda

A második játékrészre elállt a hóesés, így valamelyest kedvezőbbé vált az időjárás. A pálya talaja kifogástalan állapotban van, a jövő heti, Kisvárda elleni összecsapáson ezzel biztosan nem lesz probléma. A szünetben cserélt Joan Carrillo, Sylvain Deslandes helyét Bényei Ágoston vette át, átalakult az együttesben több szerepkör is. Az 59. percben Ugrai szerzett labdát, a bal oldalon bepasszolta Dzsudzsák Balázsnak, aki lekészítette Szécsi Márknak, akinek a lövése mellément. A 61. percben hármat cserélt a DVSC, érkeztek a Babunski testvérek, Dorian és David, illetve Gyönyörű Gergő, a pályát elhagyta Dzsudzsák, Szécsi és Ugrai. Gyönyörű egyből kapott egy kiugratást, de a Minaj kapusa szögletre mentett. A sarokrúgást követően Dorian Babunski majdnem góllal debütált, de egy védő kivágta előle a labdát. A 67. percben ismét cserélt a Loki, Soltész Dominik helyét Pintér Ádám vette át. A hajrában beállt az utolsó mezőnyjátékosa is a debrecenieknek, Marko Nikolics váltotta Poórt. Az utolsó minutumban még Gyönyörű lőhetett 16 méterről, de a labda fölément. A második 45 percben nem változott az eredmény, a cívisvárosiak 1–0-ra megnyerték az összecsapást.

A DVSC első bajnokiját a Kisvárda ellen játssza a Nagyerdei Stadionban szombaton 17 órától. 

Arany Balázs

A tények

 

Edzőmérkőzés

 

DVSC–FC Minaj 1–0 (1–0)

 

Debrecen, Nagyerdei Stadion

 

DVSC: Gróf – Poór, (Nikolics 85.), Pávkovics, Deslandes, (Bényei 46.), Charleston, – Soltész (Pintér 67.), Varga, Baráth, Ugrai, (Gyönyörű 61.), – Szécsi, (Babunski Do. 61.), Dzsudzsák, (Babunski Da. 61.)

 

Vezetőedző: Joan Carrillo

 

Gól: 1–0 Ugrai (36.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában