Labdarúgás

2021.12.19. 18:34

Kevés kockázatot vállalt a Loki, egy pont jött Gyirmótról

Mindkét csapat kapufáig jutott, vonal felett tölti a téli szünetet a DVSC.

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A DVSC együttese Gyirmóton zárta az esztendőt az NB I. 17. fordulójában vasárnap délután. A debrecenieket továbbra is komoly sérüléshullám sújtja: Bárány Donát, Tomas Kosicky, Kusnyír Erik, Charleston Silva, Pintér Ádám, Korhut Mihály, Kundrák Norbert, Németh Krisztián és Bódi Ádám sem tarthatott a csapattal. Viszont Szécsi Márk felépült, és csereként pályára is lépett. Joan Carrillo együttese remek előjelekkel vághatott neki a túrának, hiszen az előző körben az FTC-t verték 2–0-ra, míg a sárga-kékek a Puskás Akadémia otthonában kaptak ki 3–0-ra.

 

A mérkőzés első igazán komoly lehetősége a cívisvárosiak előtt adódott, a 23. percben Dzsudzsák Balázs végzett el a jobb oldalról egy szögletrúgást, amely úgy csavarodott, hogy végül a hosszú kapufán csattant érintés nélkül. Az első félórát többnyire a pontatlanság jellemezte mindkét oldalról, a debreceniek stabil védekezésből próbáltak labdát szerezni, és kontrából veszélyt teremteni a sárga mezesek kapuja előtt. Az első félidő után viszont egyik csapat sem tudta magához ragadni a vezetést, így 0–0-val mehettek szünetre 45+2 perc játék után.

 

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport


A második játékrész 48. percében a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség, Simon adott be a tizenhatoson belülről, amelyet Varga tett kapura néhány méterről, de Gróf Dávid óriási bravúrral leért a jobb alsóba. Alig telt el ismét néhány perc, a Loki kapuja előtt David Babunski ugrott fel Simonnal fejelni, az északmacedón azonban könyökével eltalálta a Gyirmót támadójának orrát, amelyért büntetőt ítélt a játékvezető. A házi gólkirály Varga állt szemben Gróffal, de a hazaiak támadója a kapufát találta el, a kipattanót pedig fölé vágta. A 65. percben egy hazai kontrát követően Hasani lőtt tizenhat méterről, amelyet ismét a hajdúságiak kapusa ütött ki szögletre. A pontrúgás is hozott újabb veszélyt, Varga fejelt a földre, Gróf újabb hárítása kellett, hogy döntetlen maradjon a találkozó. Az utolsó húsz percben alábbhagytak a győri rohamok, a cívisvárosiak pedig nem kockáztattak túl sokat, inkább a biztos egy pontra törekedtek, mintsem vereséggel zárják a szezont. A találkozó ennek megfelelően 0–0 lett, ezzel a döntetlennel biztossá vált, hogy a bennmaradó pozíciót jelentő vonal fölött tölti a téli szünetet a DVSC, míg a Gyirmót az utolsó helyen várjak az új esztendőt.

 

Arany Balázs

 

A tények

OTP Bank Liga, 17. forduló

Gyirmót FC Győr–DEBRECENI VSC 0–0

Gyirmót, Alcufer Stadion, 811 néző. Vezették: Erdős József (Király K., Huszár B.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Széles, Ene – Zeke, Medgyes – Nagy P., Hajdú Á. (Szántó, 78.), Vass Á. – Varga B. (Lencse 77.), Simon A. (Csonka 57.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Bévárdi, Baráth, Babunski. (Varga 78.), Ugrai (Soltész 78.) – Dzsudzsák (Sós 72.), Tischler (Szécsi, 78.) Vezetőedző: Joan Carrillo.

 

Mesterszemmel

 

Csertői Aurél: Jól kezdtük a meccset, mezőnyben később is többet birtokoltuk a labdát, jól játszottunk a saját játékunkat. Tipikus 1 gólos találkozó volt. Voltak lehetőségeink, még büntetőhöz is jutottunk, de nem sikerült kihasználnunk egy esélyt sem. Üres a pohár.

Joan Carrillo: Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindkét csapaton nagy volt a nyomás, mi sok technikai hibával játszottunk. Összességében igazságos a döntetlen, amivel nem vagyok elégedett, hiszen győzni szerettünk volna. Jól jön a rövid pihenő, aztán belevetjük magunkat a munkába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában