fotókkal

2021.12.02. 14:46

Dzsudzsák végezte a kezdőrúgást a Szent László Gimnázium új sportpályáján

A fedett, multifunkcionális létesítmény építése ez év tavaszán kezdődött, és mostanra készült el, így az ünnepélyes átadását és megszentelését is elvégezhették.

Fotó: Molnár Péter

Az eseményen a jelen volt az intézmény vezetője, Bánk Tibor, Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Papp László polgármester, Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgója, valamint több helyi sportvezető.

Fülöp metropolita sportpálya-felszentelését követően Bánk Tibor tartott beszédet. – Ez a gyönyörű létesítmény sok segítséggel, emberi támogatással és munkával épülhetett meg. Az igazi köszönet a diákok öröme a közösségi és sportrendezvények megvalósulásakor lesz látható – mondta.

Az eseményen Papp László elmondta, a város és az egyházak között lévő kapcsolat évszázadokra visszanyúló, amely Debrecen építésében folyamatosan megtestesül.

Az elmúlt tíz évben az egyházak szerepe a város oktatási életében nagymértékben növekedett.

– Egy ilyen fejlesztés versenyképesebbé teszi az intézményt, az iskolát választó diákok számára. Ez a multifunkciós pálya lehetőséget kínál a kosárlabdázók, a futballisták, a teniszezők, röplabdázók és a kézilabdázók számára is a mozgásra – fogalmazott a polgármester.

Papp László | Fotó: Molnár Péter

Az ünnepi beszédeket az iskola egyik tanulója, Spitzmüller Levente zárta. Diáktársai nevében is megköszönte a sportpályát, majd felelevenített egy korábbi tanár-diák futball meccset. Elmondta milyen rendezvények helyszínéül szolgál majd a sportpálya. – A testnevelés órák mellett edzések, iskolai rendezvények, közösségi alkalmak mind helyet kaphatnak ebben a gyönyörű létesítményben – hívta fel a figyelmet.

A tanár-diák mérkőzést megelőzően bemutatót tartott László Gyula Guinness rekorder labda zsonglőr, aki néhány percben kedvenc trükkjeiből hozott el párat a közönség számára, amelyet a telt lelátóról taps kísért. Ezt követően kezdődhetett az avató mérkőzés, amelynek kezdőrúgását a Loki kiválósága, Dzsudzsák Balázs végzett el. A meccs remek hangulatban zajlott, Fülöp metropolita is helyet kapott a kezdőcsapatban a tanárok oldalán.

Arany Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában