Vádemelés

2024.05.28. 07:58

Ittasan pattant rollerre a vádlott, súlyos balesetet okozott Nádudvaron

A vádlott az úttesten gyalogoló sértettnek hajtott neki. A baleset miatt vádat emeltek.

Haon.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. július 16-án éjjel, Nádudvar egyik utcájában elektromos rollerrel közlekedett úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. Ittassága miatt későn vette észre az úttesten előtte, vele azonos irányban gyalogosan haladó férfit, így mintegy 30 km/h sebességgel, hátulról nekiütközött a sértett lábának, majd mindketten elestek - olvasható a baleset részletezése a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A baleset már sötétben történt
A baleset már sötétben történt
Forrás: Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság

A baleset következtében a sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ittas vezetés okozta a balesetet

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy a vádlott az elektromos rollerrel úgy okozott balesetet, hogy erősen ittas állapotban volt. Az elektromos roller gépi meghajtású jármű, ezért annak ittas vezetése bűncselekményt valósít meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában