Sziréna

2024.05.08. 16:12

Még a vodka is az autójában volt a balesetet okozó ittas hajdú-bihari sofőrnek

Haon.hu

A jármű az oldalára borulva állt meg

Forrás: police.hu

Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia Balmazújvárosnál. A rendőrök lezárták a baleset körülményeinek vizsgálatát – írja a police.hu.

Mint arról már korábban beszámoltunk, tavaly novemberben egy 64 éves férfi Tiszacsege és Balmazújváros között túl gyorsan hajtott, ami miatt járműve letért az útról, majd oldalára borult és megállt. Az orvosi vizsgálatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett a sofőr, míg az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

balmazujvaros-tiszacsege-ittasvezetes-baleset-rendorseg-nyomozas
A férfi szervezetében lévő alkoholmennyiség magas volt
Forrás: police.hu

A rendőrség bevonta a férfi jogosítványát, és ittas járművezetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A pontos körülmények tisztázása érdekében szakértőt vontak be, aki megállapította, hogy a baleset időpontjában a férfi alkoholszintje majdnem háromszor meghaladta a bűncselekményi értékhatárt.

A balmazújvárosi rendőrség szükséges eljárási lépéseket tett, és az ügy iratait továbbította az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy aki ittasan ül volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mivel az alkoholfogyasztás már kismértékben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos vezetést. Szeszesital-fogyasztás után csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas vezető nem ura a járművének!

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy soha ne üljenek ittasan volán mögé, valamint olyan járműbe se, melyet ittas sofőr vezet!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában