Sziréna

2023.11.14. 11:17

Pozitív értéket jelzett a szonda a balmazújvárosi baleset után, a sofőr jogosítvány nélkül maradt - fotókkal

Haon.hu

Az autó az oldalára borult

Forrás: police.hu

Egy 64 éves férfi Tiszacsege és Balmazújváros között közlekedett a személyautójával november 13-án délután. Túl gyorsan hajtott, az autó lesodródott az útról, majd az oldalára borulva állt meg - írja a police.hu. Az elsődleges orvosi vélemények alapján könnyű sérüléseket szenvedett a sofőr, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett.

Forrás: police.hu

A rendőrök a vezetési jogosultságát felfüggesztették, járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mivel az alkoholfogyasztás már kis mértékben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas vezető nem ura a járművének!

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas sofőr vezet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában